top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volgens premier Bennett was Palestijnse Islamic Jihad cel een "tikkende bom"


Premier Bennet tijdens de persconferentie. Foto via GPO


Premier Naftali Bennett waarschuwde zaterdagavond dat het land in de komende tijd te maken kan krijgen met “veel meer” pogingen tot terreuraanslagen, nadat troepen drie Palestijnse gewapende mannen hebben gedood die hij omschreef als een "tikkende tijdbom".


"We bevinden ons midden in een gezamenlijke inspanning van de veiligheidstroepen om te voorkomen dat de recente terroristische aanslagen doorgaan en om de veiligheid van de burgers van Israël te herstellen", aldus Bennett..


Tijdens Shabbat hebben de ISA, de Israëlische politie, de Israëlische Nationale Antiterreureenheid en de IDF een tikkende bom verijdeld. We gaan er echter zeker van uit dat er nog veel meer pogingen zullen volgen en we werken er momenteel aan om deze te dwarsbomen.


Onze mensen handelen de klok rond met moed in een vijandige en gewelddadige omgeving. Ik wens een spoedig herstel toe aan degenen die gewond zijn geraakt in actie


Enkele maanden geleden had ik een ontmoeting met de nu ernstig gewonde plaatsvervangend commandant S op de basis van de Israel National Counter-Terrorism Unit. Hij is een van de beste veldcommandanten van de staat Israël. Vanavond sprak ik met de commandant van de Israel National Counter-Terrorism Unit, die mij de details van het incident beschreef en we wensen allen een spoedig herstel aan de gewonden.


Het doel is om de terroristen te stoppen waar ze ook zijn, bij voorkeur in de planningsfase dan in de uitvoeringsfase of op de locatie zelf.


Daarom zorgen we ervoor dat, samen met onze ingezette acties in het veld, er meer troepen in het hele land zullen worden ingezet om deze golf bij het begin te stoppen. De politie wordt uitgebreid ingezet. De IDF heeft haar aanwezigheid in de straten van Israël enorm vergroot. Ons doel is het handhaven van een dagelijkse routine met maximale burgeralarmering en krachtig optreden van de veiligheidstroepen.


Terrorisme is niets nieuws. De ene keer is het Hamas, dan is het de Islamitische Jihad en dan is ISIS erbij betrokken.


Terrorisme en geweld zullen ons hier niet uitroeien. Integendeel, het verenigt ons en verzwakt hen, en zorgt ervoor dat we onze greep hier in ons land versterken en samen onze staat met volle kracht verdedigen.


Ook wij komen door deze moeilijke periode heen. We hebben de beste veiligheidstroepen ter wereld.


Ik wil in het bijzonder ISA-directeur Ronen Bar, de mensen van de ISA, mannen en vrouwen, de goede, professionele en toegewijde mensen, die samen met de agenten van de Israëlische politie en de strijders van de IDF hun ziel geven zodat de burgers van Israël in vrede en rust kunnen leven," aldus Bennett.
109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page