top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volledige verklaring van Minister van Defensie Yoav Gallant


Foto Ariel Hermoni / IMOD


Hier volgt de volledige verklaring van minister van Defensie Gallant vanvond:


“Burgers van Israël, goedenavond.

Op dinsdag, precies een week geleden, vuurde de Islamitische Jihad [terreurorganisatie] zonder onderscheid raketten af ​​op Israëlische burgers die in het zuiden van Israël wonen langs de grens met Gaza.

Dit was niet alleen een daad van terrorisme, maar ook een duidelijke boodschap - een uitdaging voor onze aanwezigheid in dit land.

Diezelfde dag begon het defensie- establishment onmiddellijk met de voorbereiding van de operatie om leiders van de Islamitische Jihad in de Gazastrook te neutraliseren.

Deze moorddadige leiders waren verantwoordelijk voor het afvuren van raketten en voor het orkestreren van talrijke terreuraanslagen tegen Israëlische burgers.

Een van de doelwitten van onze operatie, Jahed Ahnam, had bloed aan zijn handen – het bloed van de familie Hatuel. Hij was een van de planners van de gruwelijke aanval die 19 jaar geleden plaatsvond in de buurt van de 'Kissufim'-oversteekplaats - de moord op Tali, die acht maanden zwanger was, samen met haar vier dochters.

De andere terroristen [leiders van de Islamitische Jihad] waren ook betrokken bij tal van terreuraanslagen en richtten zich voornamelijk op het verspreiden van terrorisme van de Gazastrook naar Israël.

Van de ene op de andere dag, zodra de omstandigheden het mogelijk maakten, lanceerden IDF- en ISA-troepen de operatie met grote vastberadenheid, kracht en precisie.

Het doel van de operatie werd bereikt: topleiders van de organisatie Islamitische Jihad werden uitgeschakeld. Met Ahnam was de cirkel rond.

Gisteravond hebben degenen die ons beproefden opnieuw de grote kracht van de staat Israël en ons defensie-apparaat ervaren.

Van de ene op de andere dag hebben we laten zien - voor iedereen die eraan herinnerd moest worden - dat we vastbesloten zijn om elke dreiging te dwarsbomen en dat we iedereen zullen bereiken die erop uit is of van plan is ons schade toe te brengen. We hebben dit in het verleden gedaan, we doen dit vandaag en we zullen dit in de toekomst doen - wanneer het nodig is.

De hoge prijs die we hebben geëist, was het ondubbelzinnige antwoord van de staat Israël op de terroristen die een ernstige fout maakten door te denken dat ze de burgers van Israël konden bedreigen en dan 's nachts vredig konden slapen.

Ik wil premier Netanyahu bedanken voor zijn leiderschap en mijn waardering uitspreken voor zijn steun in elke fase van het planningsproces en de uitvoering van de operatie.

Ik wil ook mijn grote waardering uitspreken voor onze veiligheidstroepen in de IDF en ISA – voor onze gevechtssoldaten, eenheidscommandanten, ISA-functionarissen en leden van de generale staf – bedankt voor alles wat u doet ter verdediging van ons land.

Dit is ook een gelegenheid om de chef van de generale staf van de IDF en de directeur van de ISA persoonlijk te bedanken voor het op professionele en verantwoordelijke wijze leiden van ons defensie-instituut.

We weten hoe we de acties die 's nachts in elke arena zijn ondernomen, tegen elke dreiging kunnen repliceren. Iedereen die ons probeert te testen, moet begrijpen dat ze oog in oog komen te staan ​​met de volle kracht van onze troepen.

In de strijd tegen het terrorisme opereert de staat Israël binnen het kader van een vooraf geplande, diepgaande strategie en beleid.

We handelen niet impulsief. Bij elke actie die we ondernemen, voeren we onze nationale strategie en beleid uit in overeenstemming met de belangen van de staat Israël.

We zijn gezegend met een uitstekend defensie-apparaat en met uitzonderlijke capaciteiten.

Het is belangrijk op te merken dat de campagne niet achter ons ligt.

Er kunnen raketten op onze burgers worden afgevuurd – zowel dichtbij als ver weg.

IDF-troepen kunnen nodig zijn om te opereren langs de grens met Gaza, in Judea en Samaria en op andere locaties.

Ons defensie-apparaat is op elk scenario voorbereid – ook op de mogelijkheid van een langere campagne op meerdere fronten.

Ik wens dat onze veiligheidstroepen blijven slagen in hun missies en vraag de burgers van Israël zich te houden aan de instructies die zijn gepubliceerd door het Homefront Command van de IDF. Ze zijn kritiek en levensreddend."

218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page