top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volledige verklaring stafchef IDF Herzi Halevi 'grondoffensief uitgesteld om tactische reden'


Foto IDF woordvoerder


“De staat Israël zit midden in een oorlog die is begonnen door de terroristische organisatie Hamas. Het zal er spijt van krijgen, eigenlijk heeft het er nu al spijt van.

De insluitingsgevechten van burgers, veiligheidstroepen, soldaten en commandanten op 7.10 uur in de Gazastrook zijn een bron van trots. Vele honderden terroristen werden gedood dankzij de moed van de strijders.

IDF-troepen houden nu de grond vast en verdedigen zich krachtig. Waakzaamheid is nog steeds vereist.

Ik bezoek de troepen in het veld, brief ze, praat met de strijders, met de commandanten, ik kom net van een bezoek aan een andere divisie. We hebben ons hierop voorbereid, we hebben onszelf uitgerust met goede middelen, die tot de meest geavanceerde ter wereld behoren. En we hebben de beste vechters voor deze missies.

De IDF en het Zuidelijk Commando planden aanvalsplannen van hoge kwaliteit om de doelstellingen van de oorlog te bereiken.

Ik wil dat het duidelijk is: de IDF is klaar voor deze manoeuvre, en we zullen samen met het politieke echelon een beslissing nemen over de essentie en timing van de volgende stap.

We voeren een oorlog, in dit stadium zijn er tactische tot strategische overwegingen die ons meer tijd geven om te verbeteren en elke minuut te gebruiken om nog beter voorbereid te zijn.

Aan de andere kant vallen we elke minuut aan de andere kant meer aan, doden we zijn agenten, doden we zijn commandanten, vernietigen we zijn infrastructuur en verzamelen we meer informatie voor wat gaat komen. We houden ze in spanning, nu is het de vijand die waakzaam wacht!

We vallen voortdurend en non-stop aan in de Gazastrook. Dag en nacht, vanuit de lucht, ter zee en op het land, doelen gebaseerd op kwaliteit en gerichte intelligentie.

Onze grondtroepen staan ​​aan de grenzen, komen bijna elke nacht vijandige eenheden tegen en treffen ze: infanterie, pantsering, techniek en artillerie, samen met alle takken van de IDF, de luchtmacht, de marine, de inlichtingendienst, die allemaal samenwerken voor één doel: de verdediging van het land Israël.

In het noorden van het land, aan de Libanese grens, zijn de IDF-troepen vastbesloten de contactlijn te volgen. We vallen onmiddellijk elke Hezbollah-eenheid aan die Israëlische burgers of IDF-soldaten schade wil of probeert toe te brengen.

Hezbollah is een organisatie die meewerkt aan de moorddadige aanval van Hamas en zich daarmee identificeert met ISIS, onder het mom van ‘het beschermen van Libanon’.

We zijn sterk voorbereid, klaar en alert, ook voor de mogelijkheid van uitbreiding van de arena's, dichtbij en ver weg.

In het licht van de situatie in het noorden hebben we besloten veel bewoners uit hun huizen te evacueren. Het is lastig, maar het is veel veiliger. We werken en zullen werken aan het herstellen van de veiligheid aan de noordgrens.

De doelstellingen van de oorlog, zoals voor ons gedefinieerd door de Israëlische regering, zijn de ontbinding van Hamas, het herstel van de veiligheid voor de inwoners van Israël en een ultieme poging om de ontvoerden te bevrijden en naar huis terug te krijgen.

We zullen nooit de vermoorde kinderen vergeten, de vrouwen die gescheiden werden van hun echtgenoten, de wreedheden. We nemen deze beelden vastberaden mee naar het slagveld, en we zullen het doen als krijgers.

We herdenken en vechten vooral omdat we weten dat er een doel is: dit is ons land, ons thuis, en we zullen het op welke manier dan ook beschermen.

Hier heeft zich een gebeurtenis voorgedaan die sinds de oprichting van de staat niet meer is voorgekomen – en die een fundamentele verandering in de veiligheidsrealiteit zal vereisen. Daar zijn prijzen voor, ook tijdens de oorlog.

Iedereen wordt gerekruteerd. Reservisten en stamgasten, kijk eens rond, de voorbereidingsruimtes van de reservisten gingen eropuit voor Shiva (rouw) bezoeken en er werden ook bruiloften gehouden. Deze combinatie van verdriet en vreugde zullen we combineren tot kracht, die met ons mee zal gaan en ons zal vergezellen op het slagveld.

Deze oorlog heeft één doel: de leiding van Hamas en al degenen die onder hun bevel hebben gehandeld, zij zullen de prijs betalen voor de actie die zij hebben uitgevoerd."407 weergaven1 opmerking
bottom of page