top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volledige vertaalde persbriefing door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari op 30 oktober


Screenshot


Goedemorgen,

De afgelopen dag hebben we de grondactiviteiten uitgebreid, waarbij extra troepen de Gazastrook zijn binnengekomen, waaronder infanterie, pantserkorps, gevechtstechniek en artilleriekorps. Door geïntegreerde aanvallen van de grondtroepen en de IAF werden gisteravond tientallen terroristen geëlimineerd die zichzelf in gebouwen hadden gebarricadeerd en hadden geprobeerd de troepen aan te vallen die in hun richting kwamen.


Ik wil het uitleggen en een voorbeeld geven. We voeren uitgebreide grondoperaties uit in de Gazastrook. Grondtroepen, tanks, infanterie en gepantserde troepen manoeuvreren richting terroristen. De terroristen verzamelen zich op verzamelplaatsen om te proberen onze soldaten aan te vallen, waarna wij ze vanuit de lucht aanvallen. Als voorbeeld: bij een van de vele aanvallen richtten we ons op twintig terroristen die zich hadden verzameld en zich voorbereidden om onze strijdkrachten aan te vallen. We manoeuvreren op de grond, identificeren de terroristen en slaan toe vanuit de lucht. Grondtroepen zijn ook rechtstreeks bezig met terroristen. Er wordt gevochten in de Gazastrook.


We beoordelen de situatie voortdurend en boeken geleidelijk vooruitgang volgens onze operationele plannen. De offensieve activiteit zal vastberaden worden voortgezet en geïntensiveerd afhankelijk van de fasen van de oorlog en zijn doelstellingen.


In het noorden zijn IDF-troepen ingezet die langs de hele grens zeer alert zijn.

Gisteren heeft een straaljager raketwerpers in Syrië getroffen die raketten richting Israël hadden gelanceerd. Een vliegtuig trof ook Hezbollah-doelen in Libanon. Wij blijven langs de grens toeslaan. Elke terroristische cel die Hezbollah bij het veiligheidshek inzet, zal worden geëlimineerd. Elke terroristische cel die op ons grondgebied probeert te schieten, zal worden geëlimineerd. Ook vandaag zullen wij op deze manier blijven opereren. Wij zullen in het noorden de hoogste alertheid blijven handhaven. Dit is de missie.


Vanochtend vroeg heeft een IAF-vliegtuig een aantal gewapende terroristen in Jenin gedwarsboomd. Gewapende terroristen die in contact stonden met onze grondtroepen werden uit de lucht geëlimineerd. Tegelijkertijd hebben we gisteravond tientallen terroristische agenten aangehouden. In totaal zijn sinds het begin van de oorlog in heel Judea en Samaria ruim zevenhonderd Hamas-terroristen vastgehouden. Wij zullen het terrorisme blijven tegenwerken om Judea en Samaria veilig te stellen. Het is van cruciaal belang dat de inwoners van Judea en Samaria zich blijven houden aan de instructies van de commandant van het Centrale Commando.


We blijven dagelijks situationele beoordelingen uitvoeren aan het thuisfront om defensierichtlijnen te bepalen. We moeten routinematige activiteiten mogelijk maken, zelfs in de schaduw van de oorlog, inclusief het functioneren van onderwijsinstellingen en andere overheidsdiensten. Gisteren heeft de commandant van het Thuisfront Commando hierover een verklaring afgelegd en we zullen de website van het Thuisfront Commando blijven updaten. Blijf je houden aan de richtlijnen; ze redden levens.


Tot nu toe hebben we de families van 312 gesneuvelde IDF-soldaten en de families van 239 gijzelaars op de hoogte gebracht.


Het teruggeven van de gijzelaars is een hoogste nationale missie. Onze grondactiviteiten in de Gazastrook dienen onder meer dit doel.


De kwestie van de gijzelaars is niet alleen een nationale kwestie. Het is een mondiaal vraagstuk. Kinderen, vrouwen en ouderen, Israëliërs en andere nationaliteiten worden vastgehouden door een moordzuchtige organisatie die een oorlogsmisdaad heeft begaan, een misdaad tegen de menselijkheid van onvoorstelbare proporties. Naast de uiterste inspanningen van de IDF en de staat Israël hebben de wereld en de internationale instellingen ook een morele verantwoordelijkheid om de gezondheid en veiligheid van de gijzelaars te waarborgen en al het mogelijke te doen om ze naar huis te brengen.238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page