top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volvo Cars Tech Fund investeert in batterijtechnologiepioniers StoreDot


Volvo met een aandrijfsysteem op batterijen. Foto Volvo Car Group


Volvo Cars heeft een investering gedaan in StoreDot, een Israëlisch bedrijf dat batterijtechnologie ontwikkelt voor extreem snel opladen van elektrische auto's, via het Volvo Cars Tech Fund, zijn durfkapitaaltak, aldus meldt het bedrijf in een persbericht.


StoreDot werkt aan een baanbrekende technologie die volgens het bedrijf moet resulteren in batterijen die in slechts vijf minuten tot 160 km puur elektrisch bereik kunnen opladen. De investering geeft Volvo Cars de mogelijkheid om nauw samen te werken met StoreDot aan opwindende nieuwe batterijtechnologie, aangezien het ernaar streeft om tegen 2030 een puur elektrisch autobedrijf te worden.


Door samen te werken met Volvo Cars wil StoreDot de time-to-market voor zijn technologie versnellen en mikt het op massaproductie tegen 2024. Volvo Cars is de eerste fabrikant van premiumwagens die in StoreDot investeert.


De samenwerking tussen beide bedrijven zal voornamelijk plaatsvinden binnen de batterijtechnologie-joint venture die Volvo Cars vorig jaar oprichtte met Northvolt, de Zweedse toonaangevende batterijfabrikant. Door zijn investering in StoreDot heeft Volvo Cars toegang gekregen tot alle technologie die uit de samenwerking voortvloeit.


"We streven ernaar de snelste transformator in onze branche te zijn en het Tech Fund speelt een cruciale rol bij het aangaan van partnerschappen met toekomstige technologieleiders", zegt Alexander Petrofski, hoofd van het Volvo Cars Tech Fund. “Onze investering in StoreDot past perfect bij die mentaliteit en hun inzet voor elektrificatie en koolstofvrije mobiliteit komt overeen met die van ons. We zijn verheugd om dit een succesvolle samenwerking voor beide partijen te maken en te werken aan het op de markt brengen van deze baanbrekende technologie.”


De baanbrekende batterijontwikkeling van StoreDot is gecentreerd rond een unieke silicium-dominante anodetechnologie en gerelateerde software-integratie. Het doel is de ontwikkeling van extreem snel ladende batterijtechnologie, die nauw aansluit bij de ambitie van Volvo Cars om elektrische auto's te ontwikkelen met een groter bereik, sneller opladen en lagere kosten.


Volvo Cars was de eerste gevestigde autofabrikant die zich toelegde op volledige elektrificatie en streeft ernaar om tegen 2030 alleen puur elektrische auto's te verkopen. Al tegen 2025 streeft het ernaar dat de helft van zijn wereldwijde volume uit puur elektrische auto's bestaat.


De vorig jaar aangekondigde joint venture met Northvolt zal zich richten op zowel de ontwikkeling als de productie van ultramoderne batterijcellen, speciaal ontwikkeld en op maat gemaakt voor gebruik in de volgende generatie puur elektrische Volvo- en Polestar-auto's.


Als onderdeel van de investering van ongeveer 30 miljard SEK in de joint venture, richten beide bedrijven een gezamenlijk R&D-centrum en een batterijfabriek op in de regio van Göteborg in Zweden. Samen zullen de faciliteiten meer dan 3.000 nieuwe banen creëren en de weg vrijmaken voor de ambitieuze elektrificatiestrategie van Volvo Cars.


In de komende jaren is Volvo Cars van plan een hele nieuwe familie van puur elektrische auto's uit te rollen, een van de meest ambitieuze elektrificatieplannen in de sector. De overgang naar volledige elektrificatie maakt deel uit van haar ambitie om tegen 2040 een klimaatneutraal bedrijf te worden, omdat het streeft naar een consequente vermindering van de CO2-uitstoot in zijn hele bedrijf.
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page