top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst waren vertegenwoordigers van de IDF aanwezig bij een Marokkaanse leger training


Foto via ministerie van Defensie


Hoofd van de afdeling Midden-Oosten en Noord-Afrika van het beleids- en politiek-militaire bureau van het Israëlische Ministerie van Defensie, die ook dienstdoet als Defensieattaché in Marokko, nam naast twee IDF-officieren als toeschouwers deel aan een internationale militaire oefening in Marokko afgelopen week.


De oefening "African Lion 2022", geleid door het US Africa Command (AFRICOM) en de Royal Moroccan Armed Forces (FAR), is de grootste jaarlijkse oefening die door beide legers in Afrika wordt gehouden.


De deelname van Israël aan de oefening is een extra stap in het versterken van de veiligheidsrelaties tussen de ministeries van Defensie en de legers van de twee landen. Bovendien vormt het een voortzetting van de deelname van de FAR-eenheid voor terrorismebestrijding aan de multinationale oefening, die vorig jaar in Israël werd gehouden.


De veiligheids- en defensiebanden tussen de landen maken deel uit van een breed en goed ontwikkeld scala aan verbindingen op het gebied van economie, cultuur, onderwijs, atletiek en meer.


73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page