top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor de allereerste keer is het 636th Collection Battalion actief in Gaza

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de idf en is geschreven door Noya Ben Gigi.


Tussen de drukke steegjes van de steden en dorpen in Judea en Samaria werken ze elke dag om terroristen te ontmaskeren. Maar voor de eerste keer trok het 636th Collection Battalion, dat in het algemeen tot het Centrale Commando behoort, diep de Gazastrook in. Op een onbekende terreinroute, met tunnels en schachten, bewijzen de strijders van het bataljon dat ze terrorisme in elke sector kunnen dwarsbomen. Van de generaal hoorden we hoe je in twee commando's tegelijk een baan krijgt "zonder je voet van het gas te halen"


Ze zijn elke dag actief in de IOS-sector en vormen een integraal onderdeel van elke operatie en activiteit in het gebied, van het arresteren van gezochte personen, via het arresteren van illegale immigranten tot het neutraliseren van terroristische aanslagen. Het 636th Collection Battalion werd oorspronkelijk opgericht als een verzameleenheid onder het Centrale Commando, maar is nu voor het eerst een integraal onderdeel van de IDF-gevechten diep in de Gazastrook, in het hart van de terroristische bolwerken van Hamas.


Foto IDF woordvoerder


Met behulp van speciale middelen die we niet kunnen zien, werken ze de klok rond om terroristen te ontmaskeren.


“Al op 7 oktober beseften we dat we ook in de andere sectoren konden helpen”, zegt luitenant-kolonel G, de bataljonscommandant. “Diezelfde zaterdag stuurden we twee teams naar Kfar Aza en Be'eri om te helpen terroristen op te sporen tot het einde van de gevechten en de omsingeling", en van daaruit was de noodzaak van hun deelname aan de operatie volkomen in Gaza duidelijk.


Hoe past een bataljon dat in het centrum kan opereren zich aan het zuiden aan?

Het afgelopen jaar nam het bataljon deel aan de nachtoperaties van de operatie 'Breakwater' en aan de operaties gericht op het vluchtelingenkamp Jenin. "De strijders zijn eraan gewend hun manier van denken en capaciteiten aan te passen aan het terrein waarin ze terechtkomen", legt de generaal-majoor uit. "Een deel van het DNA van het bataljon is om in alle sectoren relevant te zijn."


Foto IDF woordvoerder


De strijders van het bataljon namen deel aan de voorbereidingen voor de manoeuvre. Ze bestudeerden het nieuwe gebied en ontvingen wapens die waren aangepast aan de route van de Strip, zoals drones.


Nu zijn ze op verschillende militaire bases ingezet en dankzij hun omgang met alle wapens handelen ze snel en sluiten ze binnen een paar minuten een vuurcirkel. Vanaf het begin van de gevechten is het bataljon verantwoordelijk voor de neutralisatie van meer dan 100 terroristen.


“Onze missie is ervoor te zorgen dat de vijand zich niet verstopt op de plek waar de troepen binnenkomen”, benadrukt luitenant-kolonel G. “De terroristen komen uit steegjes en tunnelschachten, dus de uitdaging is om ze voor of tijdens de aanval op te sporen en te elimineren."


Eén zo'n geval deed zich een paar dagen geleden voor, toen tijdens de gevechten in de Gazstrip, tussen de missies van de strijders door, een troepenmacht van acht terroristen uit een tunnelschacht naar de plaats kwam waar ze zich bevonden, maar met behulp van een drone die ze in de luchtoverzicht bracht, sloot het bataljon in slechts enkele minuten een cirkel. Ze identificeerden de terroristen, neutraliseerden ze en zagen de veiligheid van de andere strijders om hen heen.


Foto IDF woordvoerder


Als het bataljon zich in Gaza bevindt, wie bevindt zich dan in centraal Israël (IOS)?

“Een deel van het bataljon bleef in IOS, en veel reservetroepen werden gemobiliseerd voor de oorlogsinspanningen,” benadrukt luitenant-kolonel G. “We sluiten onze ogen niet voor de gebieden van het Centrale Commando en blijven werken in een hoogwaardige en betekenisvolle manier in beide arena's."


Onder het bataljon bevinden zich ook vrouwelijke waarnemers die de klok rond werken, en hierover zegt luitenant-kolonel G: "636 is één, de strijders, de vrouwelijke waarnemers, de stafleden en de reserves. Iedereen draagt ​​zijn steentje bij op de meest professionele en nauwkeurige manier. We zien het elke dag in de activiteit van de strijdkrachten in de districten."


Foto IDF woordvoerder


"De mannen en vrouwen van het bataljon blijven samenwerken voor succes, waar ze ook zijn", besluit hij, "we halen geen moment de voet van het gaspedaal".283 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page