israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor de eerste keer: kolonel "N" benoemd tot eerste vrouwelijke militair secretaris van de president


Kolonel N. Foto IDF-woordvoerderseenheid


In een historisch besluit heeft president Isaac Herzog vandaag besloten om kolonel "N." als de volgende militaire secretaris van de president van de staat Israël te benoemen en om haar te bevorderen tot de rang van brigadegeneraal.


Het is voor het eerst in de geschiedenis van de staat Israël dat een vrouw in deze belangrijke rol wordt benoemd. De beslissing werd genomen via een georganiseerd rekruteringsproces en in coördinatie met minister van Defensie Benny Gantz en IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kochavi.

Kolonel "N." zal Brig.-Gen. Alaa Abu Rukun opvolgen, die de afgelopen drie jaar de rol heeft vervuld. Kolonel "N" heeft tweeëntwintig jaar in de IDF gediend waarvan de afgelopen anderhalf jaar als IDF Central Command's chief intelligence officer.


Tijdens haar militaire loopbaan heeft ze een reeks commando's gehad in het veld en in staffuncties. "N." is 40 jaar oud, woont in centraal Israël, is getrouwd, heeft twee kinderen en is afgestudeerd in de geschiedenis van het Midden-Oosten.

President Isaac Herzog zei over haar benoeming: "Ik feliciteer kolonel 'N.' met haar benoeming en ik vertrouw en ben ervan overtuigd dat ze een welkome aanvulling zal zijn op mijn team van adviseurs, en dat haar professionele en persoonlijke talenten een enorme waarde zullen zijn voor de instelling van het voorzitterschap, de IDF en de hele staat Israël. Het glazen plafond wordt elke dag in Israël gebroken en ik ben er trots op dat tijdens mijn voorzitterschap een ander glazen plafond wordt doorbroken door een waardige en veelbelovende officier. Ik wil brigadegeneraal Alaa Abu Rukun bedanken voor zijn toegewijde dienst bij de residentie van de president en voor zijn belangrijke bijdrage aan de IDF en de staat Israël."

66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws