top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor e-scooterrijders is medische hulp nu slechts een klik verwijderd


Screenshot YouYube


Zoals iedereen die het afgelopen decennium in Tel Aviv op een e-scooter is gestapt, weet, heeft de revolutie van de elektrische scooter het aanzien van de stad voor altijd veranderd. Helaas is het niet alleen de best mogelijke manier om van A naar B te reizen, maar ook vaak een van de gevaarlijkste, zowel voor de berijder als voor onschuldige voorbijgangers.


De dappere zielen die het scooterdeelplatform Wind gebruiken, kunnen nu echter gemakkelijker ademen, wetende dat ze in geval van nood slechts een klik verwijderd zijn van de United Hatzalah EMS, die ze kunnen bereiken via een knop die is geïntegreerd in de e-scooter-app.


Deze verbinding tussen ruiters en hulpdiensten werd mogelijk gemaakt door Carbyne , een Israëlisch bedrijf dat gespecialiseerd is in missiekritieke contactcentertechnologieën, meldt ISRAEL21C.


Het platform maakt videochat en nauwkeurig dynamisch delen van locaties mogelijk, wat betekent dat hulp op een snelle en efficiënte manier mensen in nood kan bereiken. Omdat het platform is geïntegreerd in de Wind-app, hoeven gebruikers niet te rommelen met telefoontjes of meerdere platforms onder stressvolle omstandigheden.


"Veiligheid is een belangrijke waarde voor ons en we streven ernaar om de hoogste normen voor onze klanten te handhaven, wat we bereiken door samen te werken met Carbyne en samen te werken met United Hatzalah", zegt Wind CEO Itai Ezra.


De president van United Hatzalah, Eli Beer, noemt het een levensreddende technologie: “De noodknop in de app van Wind en de informatie die we ontvangen van de technologie van Carbyne in geval van nood, stellen ons in staat om de situatie te begrijpen, de responstijd te verkorten, onze eerstehulpverleners een exacte locatie van het incident te geven en burgers in realtime te begeleiden bij het behandelen van gewonden totdat onze vrijwilliger ter plaatse kan komen en de patiënt kan gaan behandelen”, zei Beer.

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page