top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst beginnen 2 vrouwen aan de opleiding voor de elite-eenheid 669

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Avital Pashhor.


Vandaag is de trainring voor de elite-eenheid 669 begonnen, en voor het eerst zullen ook twee vrouwen aan de opleiding beginnen.


“Dit is een historische dag”, zegt kolonel Yaron Ben David, Chef Defensiestaf, “een dag die een belangrijke mijlpaal is in het proces dat ongeveer anderhalf jaar geleden begon met het besluit van de Chef Staf om vrouwelijke strijders te integreren. Vanaf het moment van die beslissing voerde de luchtmacht een ordelijk en professioneel voorbereidingsproces onder leiding van het legerkorps en in nauwe samenwerking met de ACA en andere factoren, met de bedoeling een passende en intelligente infrastructuur mogelijk te maken voor de eenheid. processen voor het lokaliseren, sorteren en trainen van vrouwelijke strijders in de eenheid."


Foto IDF woordvoerder


“Een belangrijk uitgangspunt dat we in het begin hadden gesteld, was dat er geen schade zou worden toegebracht aan de competentie en operationele capaciteiten van de eenheid, en om die vrouwelijke strijders een eerlijke kans te geven zonder de lat lager te leggen, werden we geconfronteerd met veel vragen en aanpassingen om rekening mee te houden,” zegt de luitenant-kolonel. “Het doel is niet om de fysiologische verschillen tussen vrouwen en mannen te ontkennen, maar om anders te denken en aan te passen wat mogelijk is om geen concessies te doen aan de kwaliteit. De vereiste prestatie voor de training is dat de mannelijke en vrouwelijke strijders de cursus voltooien en gekwalificeerd zijn om de operationele missie uit te voeren.


Daartoe heeft de Speciale Luchtmachtschool, vergezeld van de opperbevelhebbers van de commando's, leiding gegeven aan bepaalde aanpassingen in de opleiding en een alomvattende en hoogwaardige procedure uitgevoerd met betrekking tot alle variabelen in het rekruteringsproces en de kwestie van strijders in het bijzonder: van het selectieproces, de vorm van training, de fysiologische aspecten, voeding, medische hulp tot kwesties van organisatie en infrastructuur die het proces ondersteunen.


Wat de gezamenlijke dienstorder betreft, zijn de lijnen duidelijk: er zal niet worden afgeweken van de eisen van het leger. Van de verschillende teams zal er slechts één een gemengd geslacht hebben. In Bislah 314, de trainingsbasis tijdens de trainingsfase, werden aparte vertrekken ingericht voor de vrouwen van het gevechtssquadron, terwijl ze ook in het veld in aparte tenten sliepen, afhankelijk van hun geslacht. Aan alle militairen van de eenheid zullen unieke zwempakken worden uitgedeeld. Daarbij dient opgemerkt te worden dat er op de basis gecombineerde trainingen plaatsvinden aanvullend voor mannelijke en vrouwelijke strijders zoals een pilotencursus zodat er een uitstekende basis is voor het ontvangen van de training.


Foto IDF woordvoerder


Omdat hier iets werd gedaan dat nog niet eerder was gebeurd, bracht de stap van de integratie van vrouwen ook een opening voor een nieuwe kijk op al het gedrag en de middelen van de eenheid. “Dit is een gezegende kans om dingen toe te voegen en te verbeteren voor zowel mannen als vrouwen”, legt luitenant-kolonel Binyamini uit, “bijvoorbeeld om te onderzoeken welke apparatuur verbeterd kan worden, die lichter en hydraulisch zal zijn, een uitgebreider medisch en voedingskundig systeem. systeem en een betere infrastructuur voor iedereen."


“Er is behoefte aan het maximaliseren van de menselijke kwaliteit van de rekruten,” voegt luitenant-kolonel Binyamini toe, “ongeveer de helft van al degenen die in de HA dienen is vrouw, en hen bij voorbaat uitsluiten van de mogelijkheid om bepaalde posities te bereiken geeft de helft van de potentiële strijders omhoog."


"Als het team heterogeen en divers is, brengt iedereen zijn relatieve voordeel en zijn of haar standpunt met zich mee en dit moedigt creativiteit, innovatie en voorwaartse beweging aan - wat het team sterker maakt. We werken vanuit de overtuiging dat het proces goed is voor de eenheid en een kans om de capaciteiten te verbeteren", zegt luitenant-kolonel Binyamini, "en deze dag is dus een zeer opwindende dag. We werken er hard aan zodat alle deuren openstaan ​​voor vrouwelijke strijders die zich willen blijven ontwikkelen in het leger en in hun rol.”


“De vrouwelijke strijders hebben zich bewezen in het selectieproces en zullen dezelfde training volgen als onderdeel van een van de gevechtsteams in opleiding”, zegt luitenant-kolonel A., de commandant van de militaire school, “we zijn er trots op en opgewonden en wens alle rekruten van de 7e Wing succes in de toekomst, vooral in een belangrijke periode als deze ".


200 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page