top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst sinds de 1e Libanonoorlog manoeuvreert een hele reservedivisie, de 252e, in Gaza


Foto IDF woordvoerder


Voor het eerst sinds de Eerste Libanonoorlog manoeuvreert een hele reservedivisie, de 252e, in de Gazastrook


De 252e Divisie (de Sinaï-divisie) vecht sinds afgelopen zaterdag in de noordelijke Gazastrook en bestaat uit vier infanteriebrigades (reserve-eenheden van Givati en Parachutisten) en een reserve gepantserde brigade.De afgelopen dagen hebben de strijdkrachten van de divisie het gebied van Beit Hanoun veiliggesteld door middel van een operatie waarbij terroristen werden uitgeschakeld en de terreurtunnels en de militaire infrastructuur van de terreurorganisatie Hamas werden gesloopt. Sinds het begin van de grondoperatie hebben de strijdkrachten van de divisie honderden terroristen geëlimineerd, waaronder senior terroristen van Hamas, in de gebieden Beit Hanoun en Jabaliya. Onder de geëlimineerde terroristen bevond zich de bataljonscommandant van Beit Hanoun, met hulp van de luchtmacht. De troepen vernietigden Hamas-terreurcomplexen, waaronder gevechtsposities die verbonden waren met het tunnelsysteem en die naar hoofdkwartieren leidden, die onder de burgerbevolking waren gepositioneerd.


De gevechtsinspanningen op de grond worden ondersteund door artillerie aanvallen van de 454e Artilleriebrigade. Onder leiding van de grondtroepen en nauwkeurige inlichtingendiensten heeft de brigade deze week ongeveer 300 doelen vernietigd, waaronder ondergrondse doelen, observatieposities en antitankposities. De strijdkrachten van de divisie hebben deelgenomen aan de gevechten en zijn sinds zaterdag 7 oktober actief, waarbij ze reddings- en verdedigingsmissies uitvoeren bij gemeenschappen en belangrijke assen.


Commandant van de 252e divisie, BG Moran Omer:

“Dit is een beslissend moment voor de divisie en voor de hele reserve-organisatie, waarin een reservedivisie naast de reguliere divisies manoeuvreert en de kracht en kwaliteit van de IDF bewijst, zowel in reguliere als in reservedienst. We hebben ons hier al jaren op voorbereid. is het onze plicht om nu de vrede en veiligheid voor onze burgers te herstellen. Onze reservisten en hun families zijn de uitdrukking van onze eenheid, van de bereidheid om ons volk zoveel als nodig is te verdedigen, en van het behalen van slechts één resultaat: vastberaden in elke ontmoeting met de vijand - tot de overwinning."
405 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page