top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst wordt een vrouw plaatsvervangend commandant van inlichtingeneenheid unit 8200


Luitenant-kolonel G. Foto IDF woordvoerders eenheid


Voor het eerst in de geschiedenis wordt een vrouw onderbevelhebber van de inlichtingeneenheid unit 8200, zo deelde de IDF in een persbericht mee, waarin ook werd gezegd dat ze binnenkort de rang van kolonel zal krijgen.


Luitenat-kolonel G. zal binnenkort worden benoemd to onderbevelhebber van de beroemde inlichtingeneenheid unit 8200 en wordt daarbij de eerste vrouw die een dergelijke belangrijke functie zal gaan bekleden.


Ze zal binnenkort de rang van kolonel krijgen en wordt binnen unit 8200 verantwoordelijk voor het digitale gebied.


G., die 39 jaar oud is en moeder van vier kinderen, meldde zich in 8200 aan bij de netwerkinlichtingendienst en was het hoofd van de sector Judea en Samaria in de eenheid tijdens de golf van terreuraanslagen van 2015-2016.


Tot op heden heeft de 39-jarige G. een breed scala aan rollen vervuld in de IDF cyberwereld en is momenteel het hoofd van het IDF Cyber ​​​​Center. Verwacht wordt dat het de revolutie zal leiden in informatiesuperioriteit en kunstmatige intelligentie in de inlichtingenafdeling.


In een reactie zei G :"ik had het voorrecht om in eenheid 8200 te dienen, wiens missie het is om de veiligheid van de staat Israël te handhaven. Onze verantwoordelijkheid in de inlichtingenafdeling is breed, van het verzamelen van inlichtingen tot het extraheren ervan," zei luitenant-kolonel G.


"Het zal een hoogwaardige en snelle extractie mogelijk maken ten gunste van de aanzienlijke sprongen in de operationele effectiviteit van de IDF, bij het blootleggen en vernietigen van de vijand. Ik dank mijn commandanten voor het vertrouwen in mij en mijn capaciteiten", aldus G.


Unit 82oo wordt beschouwd als Israëls equivalent van de NSA in de Verenigde Staten, en de soldaten van een van de meest begeerde eenheden van de IDF, Unit 8200, onderscheppen en verzamelen digitale communicatie en inlichtingen over de vijanden van Israël.83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page