top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst zal een vrouw het Caracal-bataljon leiden


Luitenant-kolonel Or Livni. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Voor het eerst in de geschiedenis van de IDF heeft het een vrouwelijke officier voorgedragen om een ​​van de lichte infanteriebataljons van het leger te leiden.


Maj. Or Livni, wordt bevorderd tot luitenant-kolonel en zal de eerste vrouw zijn die het Caracal-bataljon zal gaan leiden, een van de grensbewakingen bateljons.


In oktober 2014 kwam Livni, die toen compagnieskapitein in hetzelfde bataljon was, onder vuur van sokkelaars met zowel machinegeweren als antitankraketten aan de Egyptische grens, waarbij zij en een andere soldaat gewond raakten. Drie van de aanvallers werden gedood.


Livni, die het bevel over haar troepen bleef voeren nadat ze gewond was geraakt, kreeg later een onderscheiding van het toenmalige hoofd van het Zuidelijk Commando Maj. Gen. Sami Turgeman.


Or Livni krijgt de onderscheiding in oktober 2015 van voormalig hoofd van het Southern Command Maj. Gen. Sami Turgeman. Foto IDF-woordvoerderseenheid.


In 2000 werd Caracel opgericht als een kleine eenheid van mannelijke en vrouwelijke gevechtstroepen. Vier jaar later werd het omgevormd tot een bataljon, met honderden troepen.


De eenheden verdedigen voornamelijk de grenzen van Israël met Jordanië en Egypte als onderdeel van het IDF's Border Defense Corps.


63 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page