israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Voor het eerste sinds 50 jaar slechts 2,9% werkloosheid


Foto via YouTube


Het werkloosheidscijfer in Israël daalde tot 2,9% in de eerste helft van april, van 3,7% in de tweede helft van maart, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek, een dieptepunt in 50 jaar. In de eerste helft van april waren er 120.000 werkzoekenden, terwijl er 150.000 vacatures waren.


Tegelijkertijd daalde het werkloosheidspercentage onder de brede definitie van 5,3% in de tweede helft van maart tot 4,4% in de eerste helft van april. De brede definitie omvat werknemers die bij het begin van de Covid-crisis twee jaar geleden met onbetaald verlof zijn gegaan en nog steeds niet aan het werk zijn. Deze medewerkers zijn voornamelijk werkzaam in de toeristenindustrie.


De arbeidsparticipatie van de bevolking in de werkende leeftijd in Israël daalde tot 61% in de eerste helft van april, van 61,3% in de tweede helft van maart, aldus het financiële dagblad Globes.


De krapte op de Israëlische arbeidsmarkt als gevolg van de lage werkloosheid en het recordaantal vacatures zal waarschijnlijk leiden tot opwaartse druk op de salarissen, wat de inflatie opnieuw zou aanwakkeren.


De onderzoeksafdeling van de Bank of Israel voorspelt eind 2022 een werkloosheid van 3,5% met een aanhoudend lage werkloosheidsniveau in 2023.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws