top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vooraanstaand lid terreurgroep Lion's Den gedood


Tamer Al-Kilani. Foto via social media


Volgens Palestijnse bronnen is Tamer Al-Kilani, een vooraanstaand lid van de Palestijnse terreurgroep Lion's Den, bij een explosie zondagochtend vroeg om het leven gekomen, waarbij de terreurgroep Israël beschuldigt van de aanslag.


Er zijn twee versies over hoe hij om het leven is gekomen.


Volgens één verise werd Alkilani ernstig gewond en stierf kort nadat hij probeerde een explosief te plaatsen ter voorbereiding op de binnenkomst van Israëlische troepen. In een andere versie werd hij naar verluidt gedood door een explosie terwijl hij op een motor door de stad reed.


In een verklaring beweerde Lion's Den dat Israëlische troepen de bom aan zijn motor hadden geplaatst. De groep dreigde met een 'pijnlijke reactie' en riep het publiek op om later zondag naar de begrafenis van Kilani te komen.


Videobeelden die naar verluidt de ontploffing zouden laten zien, circuleerden op sociale media, evenals een clip die beweerde te tonen dat een Israëlische “collaborateur” de bom plantte.

De terroristen van de Lion's Den zijn actief in het Nablus-gebied, voornamelijk in de oude stad en in het vluchtelingenkamp Balata. Hun verklaarde doel is om IDF-soldaten te confronteren wanneer ze de stad binnenkomen of om gelovigen te beschermen bij Joseph's Tomb aan de rand van de stad. De meeste zijn jonge, seculiere mannen tussen de 18 en 24 jaar die geen moskeeën bezoeken en niet worden beïnvloed door religieuze figuren.118 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page