top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voorzitter Histadrut: "als Netanyahu niet stopt komt er vandaag een algemene staking"


Screenshot N12 News


Voorzitter van de grootste vakbondsfederatie van Israël: we zullen een massastaking lanceren als de gerechtelijke staatsgreep niet wordt gestopt.


Bar David begon zijn woorden met: "Het lijkt erop dat er iets onduidelijks met ons allemaal gebeurt. Het lijkt erop dat we de weg kwijt zijn. Dit is het moment waarop we samen de staat Israël weer gezond en wel op het juiste pad zullen brengen, Waar leiden we onze geliefde staat Israël naartoe? Naar de afgrond? Dat zal niet gaan gebeuren".


De voorzitter van de Israëlische Algemene Arbeidsfederatie, de grootste organisatie van het land die de meerderheid van de vakbondsleden vertegenwoordigt, waarschuwde dat ze zich voorbereiden op een arbeidsstaking van historische proporties, tenzij het gerechtelijke revisieplan onmiddellijk wordt opgeschort.


"Dit is het land van de burgers, al zijn burgers. Niet van het Kohelet Forum!", verklaarde voorzitter Arnon Bar-David in een dramatische toespraak. "We zullen niet toestaan ​​dat het land in de afgrond zakt... Als de wetgeving niet wordt gestopt, gaan we van hieruit naar een algemene staking in Israël."


In reactie op het besluit van premier Netanyahu om minister van Defensie Yoav Gallant te ontslaan vanwege zijn zorgen over het plan, zei hij: "Wat mij echt alarm sloeg, was het ontslag van minister van Defensie Yoav Gallant. Wat zijn wij, een bananenrepubliek? Wat moet dit zijn? Ik dring er bij premier Netanyahu op aan hem terug te sturen naar zijn functie.


Hij sprak Netanyahu toe: "Als je in je campagne niet aankondigt dat je niet terugkomt - we beginnen nu een staking. Winkelcentra, bedrijven, alles gaat dicht."


Tegelijkertijd kondigde de Medische Vereniging ook een volledige staking in het gezondheidssysteem aan. De ziekenhuizen werken in de noodmodus. Hun verklaring luidt: "We zullen niet tevreden zijn met het stopzetten van de wetgeving zonder een meer substantiële inhoud die de bescherming van de rechten van patiënten zal waarborgen."


Prof. Zion Hagai: "Een democratisch regime en een onafhankelijk rechtssysteem vormen de basis voor een hervormde samenleving en een geavanceerd gezondheidssysteem. Het is tijd om genoeg te zeggen."


De staking zal alle openbare ziekenhuizen en alle gemeenschapsklinieken omvatten. De Geneeskundige Vereniging zal zoals gebruikelijk een Uitzonderingscommissie instellen en levensreddende behandelingen en diensten mogelijk maken. De aankondiging luidt: "De staking zal stoppen zodra er een duidelijk en overeengekomen schema voor onderhandelingen is geformuleerd dat onder andere een stabiele basis zal bieden voor het waarborgen van de rechten van patiënten in het gezondheidssysteem."184 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page