top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vrijgelaten Eitan Yahami moest onder bedreiging van geweer horror films bekijken


Eitan Yahami hier met zijn vader die nog gegijzeld is Foto IDF


Deborah Cohen, de tante van Eitan Yahami, die werd vrijgelaten uit Hamas-gevangenschap, zei in een interview dat vandaag (dinsdag) op de Franse televisie werd uitgezonden, dat Eitan vertelde over de moeilijke ervaringen die hij doormaakte tijdens zijn verblijf in de Gazastrook.


“Elke keer als een van de kinderen daar huilde, bedreigden ze hem met een geweer om hem het zwijgen op te leggen”, zei de tante de dag nadat hij werd vrijgelaten uit de plaats waar hij werd vastgehouden in de Gazastrook. "Toen hij in Gaza aankwam, sloegen alle inwoners, iedereen, hem. Hij is een jongen van twaalf jaar. We hebben het over een jongen van twaalf jaar", zei ze volgens N12News.


Dit interview komt op een moment dat de terroristische organisatie Hamas probeert een “menselijk gezicht” te tonen met de vrijlating van enkele van de door haar vastgehouden gijzelaars maar is in tegenspraak met de werkelijkheid.


Deborah Cohen. Foto via N12News


"Hamas-terroristen dwongen hem een ​​gruwelijke film te kijken, die niemand wil zien, ze dwongen hem ernaar te kijken", merkte de tante op. De Franse verslaggever vroeg of ze zulke verschrikkingen verwachtte zoals hij vertelde bij zijn terugkeer uit gevangenschap, en de tante antwoordde: 'Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. Misschien ben ik naïef, maar ik wilde hopen dat hij goed werd behandeld en dat ze niet zulke monsters waren".


Ook vertelde ze over haar ervaringen en die van zijn familieleden die de afgelopen dagen gevangen zaten, terwijl ze wachtten op de vrolijke aankondiging over de vrijlating van het familielid. "We hebben de hele dag gewacht, we waren zo blij", herhaalde Cohen. "Maar nu ik dit weet, maak ik me zorgen. Zijn vader is er nog, en er zijn nog eens 160 mensen die nog niet zijn teruggekeerd. Het is veel."


"Hoe kun je je goed voelen nadat je zoiets hebt meegemaakt?", vroeg Cohen zich af, eraan toevoegend: "Ik ga hem opzoeken en hem een ​​dikke knuffel geven. Hij heeft nog een lange weg te gaan."1.475 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page