top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vroedvrouw Assuta ziekenhuis Ashdod doneert nier op Holocaust Memorial Day


Foto Assuta ziekenhuis


Terwijl Israëli's in het hele land dinsdag samenkwamen om Holocaust Memorial Day te herdenken, besloot een vroedvrouw van het Samson Assuta Ashdod University Hospital om de dag op een extra speciale manier te markeren.


Hani Rabinowitz heeft 18 jaar lang leven in de wereld gebracht en dit jaar besloot ze ook te helpen het leven te behouden - door speciaal op Holocaust Memorial Day een nier te doneren.


Hani zei: "Onze rol in de wereld kan veel belangrijker en groter zijn dan we denken. We leven niet alleen voor onszelf, maar we moeten aan anderen en aan het Joodse volk denken. Er is geen pad of missie belangrijker dan het leven geven, ieder volgens zijn capaciteiten en vaardigheden.


Foto Assuta ziekenhuis


"Zoals geschreven staat: 'Hij die één leven redt, is alsof hij de hele wereld heeft gered'", zei de moeder van vijf en oma van 28. "Zo ben ik opgevoed en zo voed ik mijn kinderen op en kleinkinderen."


"Ik heb voor het beroep vroedvrouw gekozen vanwege de missie en de betekenis van de rol van de vroedvrouw om degene te zijn die helpt de baby voor het eerst in zijn leven ter wereld te brengen, maar de afgelopen jaren voelde ik dat Ik kon en wilde meer. Na nadenken besloot ik mijn droom waar te maken en een nier te doneren.”


Na twee jaar van voorbereiding en toen de datum van de transplantatie naderde, vroeg Hani specifiek om de procedure op Holocaust Memorial Day.


"Op een dag die misschien wel het meest symbool staat voor de poging tot uitroeiing van het volk van Israël, een dag van grote droefheid, zal deze dag ook een dag zijn van het geven van leven", zei ze. "Dit is weer een overwinning op de nazi's."


"Ik weet dat mijn grootmoeder, die zich vijf jaar in de kelder verstopte vanwege de nazi's, vandaag een grote overwinning voelde", voegde ze eraan toe.

1.235 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23
HansLa23
Apr 19, 2023

Die durft hoewel maar 1 nodig toch een risico , knap hoor

Like
bottom of page