israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Vrouw, 65, opgepakt wegens schrijven van dreigbrieven aan premier Bennett en familie


Foto via GPO


De Lahav 433-eenheid van de Israëlische politie heeft maandag, in samenwerking met de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet, een vrouw gearresteerd op verdenking van het sturen van doodsbedreigingen aan de vrouw en zoon van premier Naftali Bennett vorige maand.


De Walla-nieuwssite zei dat de vrouw een inwoner was van een zuidelijke kustplaats en een geschiedenis zou hebben van het schrijven van sociale media post tegen de premier.


De eerste van de doodsbedreigingen, was gericht aan Gilat Bennett, de vrouw van de premier, en werd op 26 april verzonden en zorgde ervoor dat de politie-eenheid voor zware misdrijven samen met de Shin Bet meteen een onderzoek starten. De tweede brief, gericht aan Bennett's 16-jarige zoon Yoni, werd twee dagen later ontvangen, op 28 april. Beide brieven bevatten ook een kogel.


"Bennett, alleen het stoppen van je hart zal redding brengen", schreef ze op sociale media, aldus het rapport.


De politie zei destijds dat beide brieven "gedetailleerde moordbedreigingen" aan de kant van de Bennett's bevatten en veiligheidsfunctionarissen denken dat degene die ze heeft gestuurd "informatie" over de familie had verzameld.


Bennett zei destijds dat politieke meningsverschillen, hoe diep ook, nooit gewelddadig mogen worden. "We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt", zei hij.


Bennett is bekritiseerd door leden van rechts nadat hij ervoor koos om zich aan te sluiten bij een coalitie bestaande uit partijen aan de linkerkant van het politieke spectrum, waaronder de islamitische Ra'am factie.


Leden van zijn Yamina partij hebben ook bedreigingen ontvangen, waaronder zijn oude politieke bondgenoot en minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked, aan wie sindsdien een speciaal veiligheidsdetail is toegewezen.

62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws