top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vrouwelijke wetenschappers maken golven in onderzoek in de Stille Oceaan


Groepsfoto van de vrouwen aan boord van het Thomas G. Thompson onderzoeksschip. Foto door Frank Xavier Ferrer Gonzalez / Universiteit van Washington via ISRAEL21C


Deze winter nam een groep vrouwelijke onderzoekers uit Israël deel aan een internationale wetenschappelijke expeditie in de Stille Oceaan die werd geleid door vrouwen - een zeldzame gelegenheid in de wereld van de oceanografie.


De expeditie, die San Diego, Californië verliet, stak de evenaar over voordat hij terugkeerde naar het noorden en zijn reis eindigde in Honolulu, Hawaï.


Het doel was om de biologische mechanismen te bestuderen die de structuren van biologische populaties op verschillende breedtegraden en onder verschillende omgevingsomstandigheden dicteren.


Het team uit Israël, met onderzoekers van het Technion-Israel Institute of Technology, richtte zich op de rol van virussen op die plaatsen en omstandigheden.


"Dit was een heel speciale reis in de context van vrouwen in de wetenschap, omdat 19 van de 34 leden van het onderzoeksteam, inclusief alle hoofdonderzoekers aan boord, vrouwen waren", zegt prof. Debbie Lindell, die het Technion-team leidde.


"Dit is zeer zeldzaam in de wereld van oceanografie, en ik hoop dat het jonge vrouwen zal inspireren die ernaar streven dit veld te betreden."


De expeditie omvatte ook groepen van de Universiteit van Washington, de Universiteit van Oregon, de Universiteit van Hawaï, de Universiteit van Zuid-Californië en Dalhousie University in Halifax, Nova Scotia.


De expeditie reisde door de Stille Oceaan aan boord van het onderzoeksschip Thomas G. Thompson, dat behoort tot het Office of Naval Research van de Amerikaanse marine en is uitgerust met geavanceerde systemen voor het detecteren, verzamelen van water en het nemen van metingen.


59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page