top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vrouwen die wachten op de terugkeer van hun partners uit gevangenschap

Jennifer Master


Al meer dan zestig dagen worden de meeste ontvoerden die door Hamas-terroristen op Black Sabbath zijn ontvoerd, vastgehouden in de Gazastrook. Sommige van de ontvoerden hebben echtgenoten thuis die op hen wachten, zij die droomden van een bruiloft en nu alles doen om hun dierbaren terug te krijgen.


Jennifer Master ontmoette Andrey Kozlov nog maar een paar maanden geleden en werd meteen verliefd. Hij emigreerde in totaal anderhalf jaar geleden naar Israël en werkte hier in Israël als barman en bewaker. Dit is de reden dat hij naar de Nova Partij kwam, van waaruit hij naar Gaza werd ontvoerd, aldus een reportage in N12News.


Jennifer Master en Andrey Kozlov. Foto N12News


Toen Russische burgers uit de gevangenschap van Hamas werden bevrijd, was Jennifer er zeker van dat Andrey ook zou terugkeren. Ze schreef rechtstreeks brieven aan Poetin en vertrok met een delegatie naar Rusland, allemaal om hem terug te krijgen. "Ik vloog met veel hoop naar Rusland en zei tegen zijn moeder Yevgenia: 'De redding zal hier vandaan komen'. Maar ik keerde terug zonder iets."


Ziv Abood bevindt zich in een soortgelijke situatie. Zij en Elia Cohen zijn zeven jaar samen, wonen samen en droomden ervan te trouwen. Beiden waren op het feest, samen met haar neef en zijn partner die werden vermoord. Alia werd ontvoerd.


Ziv Abood en Elia Cohen. Foto N12News


"Alia leeft in de trancewereld, en ik natuurlijk ook", zei Ziv. "Hij is een feestproducent, dus we zijn letterlijk bijna elk weekend op een feestje, dat is iets waar hij behoorlijk aan gewend is. Naast het verlies van mijn collega, mijn neef en zijn partner Karin, heb ik ook te maken met de terugkeer van Elia naar huis. Het zit in mijn gedachten, elke ochtend is een oorlog."


Ziv en Alia zaten samen in een schuilkelder naast Reim. Hamas-terroristen gooiden granaten naar binnen, en in een ogenblik voelde ze dat Elia hun omhelzing verliet. "Nadat ik begreep dat Alia gewond is en dat er iets met hem was gebeurd, voel ik dat onze handen volledig loskomen", herinnert ze zich. "Op dit moment kan ik niet begrijpen dat ze hem hebben meegenomen."


Ze is boos op de minister van Defenise waarva ze vindt dat die te weinig doet om de gijzelaars vrij te krijgen.


470 weergaven0 opmerkingen
bottom of page