top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vuurgevecht tijdens arrestatie verdachte terrorist


Screenshot Twittervideo


Afgelopen nacht en vanmorgen hebben IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreuractiviteiten uitgevoerd op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Bidu en Jabal Mawalach, de stad Hebron.


Volgens Palestijnse media hadden soldaten een gebouw in de stad bij Jenin omsingeld, waar verschillende verdachten zich hadden verschanst, en riepen hen op zich over te geven.

Een gezochte Palestijn, Alaa Zakarna lid van de Palestijnse Islamic Jihad, en een voormalige veiligheidsgevangene in Israël, "weigerde zich over te geven en botste met de speciale troepen totdat zijn munitie opraakte voordat hij werd gearresteerd", zei een lokale vleugel van de terreurgroep in een verklaring.


Verder schoten gewapende verdachten tijdens de activiteit in een aantal gebieden in de stad met scherp op soldaten. De soldaten reageerden met scherp terug.


Tegelijkertijd opereerden de soldaten in de stad Hizma en hielden drie verdachten aan.


Tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Hebron werden twee terreurverdachten aangehouden en werd een M-16 aanvalsgeweer gevonden. De troepen waren ook actief in de stad Wadi Simen en vonden munitie.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn negen gezochte verdachten 's nachts aangehouden.


De verdachten en de in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page