top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Waarom ik niet geregeerd wil worden door extreemrechts


Ben Gvir met pistool in Sheikh Jarrah op 13 oktober 2022. Screenshot Twitter.


Het is zover. Het door Netanyahu gecreëerde extreemrechtse blok van Itamar Ben Gvir en Bezalel Smotrich, heeft 14 - 15 Knesset zetels gewonnen en eist belangrijke ministersposten op.


Het onvoorstelbare is gebeurd, extreemrechts is de derde grootste partij van Israël geworden en eist de ministersposten van Defensie en Politie en Openbare veiligheid op.


Ben Gvir die zelf toegeeft 53 keer te zijn gearresteerd wegens extremistische dadentegen Arabieren, die niet in dienst mocht wegens zijn extremistische achtergrond, die de afgelopen maanden heeft geroepen dat "Arabieren niet in Israël thuis horen en naar Europa zullen worden gedeporteerd, die in zijn woonkamer een groot portret van Meir Kahane heeft hangen, die fraude en vertrouwensbreuk uit het wetboek van strafrecht wil halen om het proces tegen Netanyahu te stoppen, wordt minister van Politie en Openbare veiligheid.


Ga naar onderstaande tweet en volg het lijntje:
Bezalel Smotrich die gevangen heeft gezeten wegens extremistische aanslagen, die de Thora wetten wil invoeren, hetgeen betekend dat er bijvoorbeeld op zaterdag geen auto meer mag worden gereden, dat iedereen zich aan de orthodoxe wetten moet houden, de man die slechts 14 maanden een kantoorbaantje in de IDF heeft gehad, wil minister van Defensie worden, die het Hooggerechtshof naar huis wil sturen en daarover in de plaats rechters die door de Knesset worden benoemd.


Dat is het monster wat Netanyahu heeft gecreëerd, en wins eisen hij zal moeten inwilligen wil hij met zijn blok een Knesset meerderheid behouden.


Het land zal geen democratische staat meer zijn en wordt naar de knoppen geholpen.


Dat vooruitzicht staat mij niet aan.540 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page