top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Walter Bingham, Kindertransport overlevende en 's werelds oudste actieve journalist, viert 100e verjaardag

Walter Bingham viert zijn honderdste verjaardag op 4 januari 2023. Foto International March of the Living


Donderdag was het een historische mijlpaal voor Walter Bingham, de overlevende van Kindertransport vierde zijn 100ste verjaardag in Jeruzalem.


Walter, 's werelds oudste actieve journalist, heeft een buitengewoon leven geleid, waarbij hij de uitdagingen van de Holocaust heeft overwonnen en zich ontpopte als een gedecoreerde oorlogsheld voordat hij aan een indrukwekkende carrière in de journalistiek begon.


Walter, geboren als Wolfgang Billing in 1924 in Karlsruhe, Duitsland, nam een ​​dramatische wending toen Hitler aan de macht kwam.


Walter werd van school gestuurd tijdens de gebeurtenissen die leidden tot de Kristallnacht in 1938 en was getuige van de verbranding van boeken in 1933 en de arrestatie van zijn vader, die later stierf in het getto van Warschau.


Walter wordt met het Kindertransport naar Groot-Brittannië gestuurd en herinnert zich levendig het hartverscheurende afscheid van zijn moeder op het treinstation. In Engeland diende hij in het Britse leger en verdiende eer voor het redden van soldaten in de Slag om Normandië.


Na de oorlog werd Walter journalist, een beroep dat hij nog steeds uitoefent, en onlangs werd hij opgenomen in het Guinness Book of Records als 's werelds oudste actieve journalist.


Hij vond ook succes als acteur en kreeg een rol in de Harry Potter-film. Tegenwoordig is Walter, woonachtig in Jeruzalem, een trotse vader, grootvader en een blijvend symbool van veerkracht.


Terugkijkend op zijn reis zei Walter : ‘Ik heb altijd een diepe verbondenheid gevoeld met het Joodse volk en ons thuisland. Ik waardeer de momenten die ik heb doorgebracht in de strijd tegen tirannie en het promoten van de waarheid door middel van journalistiek. op 100-jarige leeftijd zou ik getuige zijn van de gruwelijke pogrom tegen de Joden die plaatsvond op 7 oktober en de angstaanjagende heropleving van het antisemitisme sindsdien. Terwijl ik vandaag vier, bid ik ook voor de toekomst van de staat Israël en het Joodse volk."


Revital Yakin Krakovsky, plaatsvervangend CEO van de Internationale Mars van de Levenden, zei : "Walter is een inspiratiebron. Als kind vervolgd door de nazi's, werd hij een gedecoreerde strijder tegen het Duitse leger, emigreerde op 80-jarige leeftijd naar Israël en blijft actief vanaf zijn huis in Jeruzalem. We hebben het voorrecht om met hem samen te werken bij het bevorderen van Holocausteducatie en -herdenking, en we kijken ernaar uit om dit jaar en nog vele jaren samen op de Holocaustherdenkingsdag in Polen te marcheren.'342 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page