top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wat een kanjer: Bijna vier maanden nadat zij uit Hamas-gevangenschap is gered, keert Ori Magidish terug naar de dienst

President Isaac Herzog en zijn vrouw ontmoeten Ori Magidish. Foto: Haim Zach / GPO


Bijna vier maanden na haar dramatische redding uit Hamas-gevangenschap in Gaza keert korporaal Ori Magidish terug naar militaire dienst. Magidish, 19, keert vandaag, maandag, terug naar haar positie bij het Israëlische leger als verkenningssoldaat.


Magidish werd gered tijdens een militaire operatie uitgevoerd door de IDF en de Shin Bet, 23 dagen nadat ze op 7 oktober door Hamas-terroristen was ontvoerd uit de buitenpost Nahal Oz, waar ze als verkenningssoldaat diende. De IDF verklaarde dat haar beslissing om weer in dienst te treden, werd genomen uit eigen wil en "een plichtsbesef om het land te dienen", meldt Ynet.

Ori Magidish en haar familie kort na haar vrijlating. Foto Shin Bet


Vorige week had Magidish een ontmoeting met Amerikaanse donoren en vertelde hen over wat er op 7 oktober op de Nahal Oz-basis was gebeurd. "Er was veel hard geluid, we werden er wakker van en alle meisjes wilden onderdak zoeken. We namen afscheid met onze families aan de telefoon, en na een tijdje hoorden we geschreeuw en geluiden van geweerschoten."


“Er zaten gevechtssoldaten in het gepantserde voertuig die ons verdedigden met hun wapens, maar dat was niet genoeg”, vertelde ze de donoren. "Er waren twintig gevechtssoldaten en slechts vier wapens. Mijn hoofd, benen en borst raakten gewond door de granaten die door de terroristen werden gegooid. Er was een moment van stilte en toen kwamen ze binnen en schoten in de schuilplaats."


Terwijl haar moeder naast haar zat, zei Magidish: ‘Van de twintig meisjes overleefden er slechts zeven de schietpartij, en ik was een van hen. Daarna wachtten we daar nog eens vier uur. We wisten niet waar het leger was, maar toch We hebben gewacht tot iemand ons zou komen redden. Er gebeurde niets, en toen hebben ze ons eenvoudigweg ontvoerd.'


Magidish vertelde de donoren dat vijf van haar vrienden van de Nahal Oz-basis waren ontvoerd naar de Gazastrook, en dat een van hen in gevangenschap werd vermoord. “Noa Marciano was mijn beste vriendin op de basis. Ze werd in gevangenschap gedood en IDF-soldaten brachten haar lichaam terug”, zei ze.


3.049 weergaven3 opmerkingen

3 comentarios


Gerard van Merwijk
Gerard van Merwijk
27 feb

Wat een kanjer❤️

Me gusta

arie.hof
27 feb

Am Yisrael chai

Me gusta

HansLa23+
26 feb

Heel bewonderenswaardig dit , ongelooflijk 🙏

Me gusta
bottom of page