top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Waterstof uit afval wint duurzaamheidsprijs


Altijd aanwezig afval kan worden gebruikt om een ​​schone energiebron te bieden voor een duurzamere toekomst. Foto door Antoine GIRET op Unsplash


Boson Energy, dat waterstof wint uit niet-recyclebaar afval, heeft onlangs de eerste plaats gewonnen bij een Europese wedstrijd die alles over duurzaamheid viert.


Groene waterstof wordt beschouwd als een milieuvriendelijke energiebron die kan dienen als alternatief voor fossiele brandstof of zelfs aardgas, aangezien het geen koolstofdioxide als afvalproduct produceert, maar alleen waterdamp en warme lucht uitstoten.


Boson Energy stelt voor om een ​​direct beschikbare vorm van hulpbron - niet-recyclebaar afval - te gebruiken voor de productie van waterstof. De technologie van de Israëlisch-Zweeds-Poolse start-up, ontwikkeld in Israël, maakt gebruik van vergassing om waterstof te oogsten uit niet-recyclebaar afval en biomassa in een proces dat op zichzelf al een CO2-negatieve voetafdruk heeft, waarbij één ton koolstofdioxide wordt opgevangen voor elke ton verwerkt afval.


"Afval is iets dat altijd wordt gegenereerd en altijd moet worden behandeld", vertelde Boson Energy CTO Liran Dor eerder dit jaar aan ISRAEL21c.


“We wilden een manier vinden om die hulpbron te gebruiken, omdat we in een economie met hulpbronnenarmoede leven. Mensen beginnen te beseffen dat ze het niet meer als vanzelfsprekend kunnen beschouwen dat het licht aangaat als ze de schakelaar omdraaien.”


Voor zijn oplossing kreeg Boson Energy de eerste plaats in het waterstofproductietraject in het Tech Tour Sustainability22 Flagship Programme. Tech Tour, een onafhankelijk Europees netwerk dat investeerders, ondernemers en zakelijke partners met elkaar verbindt, hield het evenement de afgelopen maand online en in Essen, Duitsland. Het bekroonde innovaties in verschillende sporen, zoals hernieuwbare energiebronnen, energie-efficiëntie, digitale oplossingen en transport.76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page