top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wekelijks overzicht van de voortdurende humanitaire inspanningen: 1.806 pallets met voedsel via de Amerikaanse drijvende pier

Foto IDF woordvoerder


De IDF werkt, via COGAT en de Israëlische marine, samen met de VS om de drijvende pier voor humanitaire hulp in de Gazastrook te exploiteren. Deze week, nadat de pier voor het eerst in gebruik werd genomen, werden in totaal 1.806 pallets met voedsel door 127 vrachtwagens overgebracht naar logistieke centra van internationale hulporganisaties in de Gazastrook.


Tegelijkertijd gaan de humanitaire inspanningen voort voor de doorgang over landovergangen van vrachtwagens met daarin voedsel, water, medische uitrusting en uitrusting voor schuilplaatsen voor burgers uit Gaza.


In totaal werden deze week 2.065 vrachtwagens voor humanitaire hulp geïnspecteerd en overgebracht via de grensovergangen Kerem Shalom en Erez West, wat bijna het dubbele is van het aantal in de week ervoor.


Tot de overgebrachte vrachtwagens met hulp behoorden 232 vrachtwagens met meel voor de organisatie van het Wereldvoedselprogramma (WFP) om bakkerijen in de Gazastrook te bevoorraden, 132 hulpvrachtwagens uit Jordanië, en 352.000 liter diesel en brandstof voor de bevoorrading van essentiële centra, ziekenhuizen en schuilplaatsen van de internationale gemeenschap in Gaza.

272 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Lucas Ten Harkel
Lucas Ten Harkel
May 26

Hoe kunnen ze in de media zeggen dat Israel doet om humanitaire hulp te verlenen? Is het nou werkelijk zo, dat wie het hardste schreeuwt gelijk krijgt? Waar waren al die schreeuwers toen Hamas al jaren bezig was zijn eigen volk met tunnels te ondergraven! Waar waren toen de protesten van het Palestijnse volk?

Like
bottom of page