israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wereldkampioenschap Vlaggenvoetbal in Jeruzalem is gewonnen door team USA


Israëlische en Slowaakse voetbalteams spelen in het Wereldkampioenschap 2021 in Jeruzalem. Foto door Shaul Greenfeld/AFI via ISRAEL21C


De 10e International Federation of American Football (IFAF) Flag Football World Championships werden op 6-8 december gehouden in Jeruzalem, met deelname van een recordaantal van 39 teams uit 22 landen - 18 damesteams, 21 herenteams.


De acht teams die het hoogst scoorden in zowel de heren- als damesdivisie, hebben nu een plaats in de 2022 World Games in Birmingham, Alabama.


Israël eindigde niet in de top acht. Team USA eindigde als eerste in zowel de heren- als damesdivisie, terwijl de heren- en damesteams van Mexico zilveren medailles pakten.


Bij de heren won Panama brons en Oostenrijk won het brons bij de dames.


Bijna 900 spelers, coaches en officials verzamelden zich voor het evenement, dat begon op de Kraft Family Sports Campus in Jeruzalem en eindigde in het Teddy Stadium.


Team Israël op de IFAF Flag Football World Championships in Jeruzalem. Foto door Rachel N. Wolf via ISRAEL21C


"Ik ben er trots op een internationaal voetbalkampioenschap naar Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, te brengen", zegt Steve Leibowitz, president van American Football in Israël (AFI), de officiële door de overheid erkende Federatie van American Football in Israël.


Scott Hallenbeck, CEO en Executive Director van USA Football en IFAF Vice President, zei dat dit de eerste keer was dat Israël gastheer is en niet de laatste keer zal zijn.


"We hadden het grootste aantal landen en teams, meer dan het dubbele van het aantal dat deelnam aan het laatste toernooi", zei Hallenbeck. "Dit toernooi is een uitstekende opstap naar toekomstige internationale wedstrijden, waaronder de Olympische Spelen."


Japanse ambassadeur in Jeruzalem Koichi Mizushima en zijn vrouw juichen Team Japan toe tijdens de IFAF Flag Football World Championships in Jeruzalem. Foto door Shaul Greenfeld via ISRAEL21C


Sponsors waren onder meer het Israëlische Ministerie van Cultuur en Sport; de Jeruzalem Ontwikkelingsautoriteit; en de gemeente, evenals New England Patriots-eigenaar Robert Kraft, Minnesota Vikings-president Mark Wilf, de familie Kleinman en de familie Swieca.

28 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws