top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren werd gehouden in Tel Aviv


Foto met dank aan UCI Wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren 2022, via ISRAEL21C


Het 47e Wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren op de Sylvan Adams National Velodrome in Tel Aviv werd op 27 augustus afgesloten. Dit is de eerste keer dat de kampioenschappen in Israël werden gehouden en ISRAEL21C was erbij.


Aan het evenement deden ongeveer 300 fietsers onder de 18 jaar uit 40 landen op vijf continenten mee. Duitsland won de meeste medailles en veroverde vier gouden, drie zilveren en vijf bronzen in verschillende competities.


De openingsceremonie op de Velodrome werd bijgewoond door Yael Arad, voorzitter van het Israëlisch Olympisch Comité, filantroop Sylvan Adams, voorzitter van de Israëlische wielerunie Dafna Ling, burgemeester van Tel Aviv-Jaffa, Ron Huldai, en MK Simon Davidson.


Adams en de Israëlische wielerfederatie willen het baanwielrennen, waarin 36 medailles worden uitgereikt tijdens de Olympische Spelen, omvormen tot een toonaangevende sport in Israël.


Het Israëlische team bij de kampioenschappen stond onder leiding van Uri Besh-Duvinsky (die vorige maand een medaille won op de Europese Jeugdkampioenschappen) en Oron Argoc, de Israëlische jeugdkampioen van het Masters Haifa-team. Andere deelnemers waren Noa Schweki, Hilli Biderman, Uri Bahri en Ron Ben-Efraim.


Het evenement werd geproduceerd door de Comtec Group, die samen met Adams toonaangevende sport- en entertainmentevenementen naar Israël heeft gebracht, waaronder de Franse Super Cup, de Giro D'Italia , de EuroBasket , de Judo Grand Slam en de Ironman - wedstrijd in Tiberias.


De uitslagen zijn hier te bekijken en te downloaden.
23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page