top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wet sociale voorzieningen voor mensen met een handicap gepresenteerd

Foto

Foto Haim Zach / GPO


Premier Yair Lapid en minister van Welzijn en Sociale Zaken Meir Cohen namen vanmorgen deel aan een professionele conferentie om de wet op de sociale dienstverlening voor mensen met een handicap te presenteren in het Shalva National Center in Jeruzalem.


Het evenement werd gehouden met professionals van het ministerie van Welzijn en Sociale Diensten, partners, vertegenwoordigers van organisaties en degenen die diensten ontvangen en hun families.


Premier Lapid: “Elke persoon met een handicap is anders. Alle handicaps zijn anders. Ze hebben echter ook iets gemeen: de behoefte aan hulp, de vermoeidheid van de ouders, het feit dat we allemaal genoeg hebben van de omwenteling tussen autoriteiten, het feit dat dat niemand onze rechten volledig begrijpt en dat we uiteindelijk alles zelf doen.


Daarom hebben we deze wet aangenomen, zodat mensen met een handicap en hun gezinnen niet alles zelf hoeven te doen, zodat er orde komt tussen de verschillende ministeries, om problemen met het leven in de gemeenschap op te lossen, om de bureaucratie te verminderen en het aantal assistenten te vergroten.


Sprekend over zijn eigen autistische dochter, Yaeli, zei Lapid: "toen Yaeli vijf was en we helemaal uitgeput waren, was er iets dat ik niet begreep – dat ze op een dag 21 zou zijn en op die dag zou de staat Israël zeggen: 'Ik ben klaar. Dit is niet langer mijn probleem.' Dit wordt nu veranderd. De staat Israël zegt tegen mensen met een handicap en hun families: 'We zijn nog niet klaar. We zijn hier samen mee bezig.'"


Minister van Welzijn en Sociale Zaken Cohen: "Dit is een historisch moment voor de gemeenschap van mensen met een handicap en hun families. Ze zijn niet langer 'uit het oog, uit het hart'. Binnen korte tijd zullen mensen met een handicap onder ons leven en onafscheidelijk van ons zijn. Israël neemt zijn plaats in bij de meest geavanceerde landen bij het integreren van mensen met een handicap in de gemeenschap in overeenstemming met het VN-verdrag.'


Directeur-generaal Welzijn en Sociale Diensten Sigal Moran: "Een van de belangrijkste componenten in het proces van tenuitvoerlegging van deze wet was - en zal zijn - het partnerschap met het publiek, zodat de hervorming optimaal is aangepast aan de behoeften ter plaatse. Ons doel is om een ​​reeks kwaliteitsdiensten te ontwikkelen in de gemeenschap die elke persoon met een handicap een echte keuze zal vergemakkelijken op de manier die bij hem past."


Voor het eerst verankert de wet de rechten van mensen met een handicap om zelfstandig in de gemeenschap te wonen. Het doel is om een ​​reeks sociale diensten aan te bieden die zijn aangepast aan hun behoeften. Het principe van grote publieke betrokkenheid vormt de basis van het werkplan voor de uitvoering van de wet. Vertegenwoordigers van de organisaties zullen zitting hebben in de werkgroepen onder leiding van het ministerie. Deze teams zullen het professionele ethos formuleren door middel van samenwerking met het grote publiek, en zullen werken aan de regelgeving voor de uitvoering van de wet.


62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page