israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wetenschappers ontwikkelen dunste computertechnologie ooit


Een weergave van de nieuwe kristalstructuur voor het opslaan van elektronische informatie. Afbeelding met dank aan de Universiteit van Tel Aviv via ISRAEL21C


Wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv publiceerden een artikel in het tijdschrift Science over een revolutionaire manier om elektronische informatie op een ongelooflijk kleine schaal op te slaan - 2 atomen dik, om precies te zijn.


Door gebruik te maken van één-atoomlaag van boor en stikstof, enkele van de meest stabiele en inerte materialen die in de natuur worden gevonden, en deze in een repetitieve hexagonale structuur te rangschikken, creëerden de onderzoekers een stabiel computersysteem dat het informatieleesproces veel verder kan stimuleren dan de huidige technologieën, meldt ISRAEL21C.


Moshe Ben Shalom, die samen met andere wetenschappers van de Raymond and Beverly Sackler School of Physics & Astronomy aan de TAU aan het project werkte, zei dat het onderzoek voortkwam uit nieuwsgierigheid naar het gedrag van atomen en elektronen in vaste materialen.


"We proberen de fascinerende eigenschappen van deze deeltjes te begrijpen, voorspellen en zelfs te beheersen terwijl ze condenseren tot een geordende structuur die we een kristal noemen. In het hart van de computer bevindt zich bijvoorbeeld een klein kristallijn apparaat dat is ontworpen om te schakelen tussen twee toestanden die verschillende antwoorden aangeven - 'ja' of 'nee', 'omhoog' of 'omlaag', enz., "zei Ben Shalom.


Zonder deze tweedeling zou het onmogelijk zijn om informatie te coderen en te verwerken. De praktische uitdaging is om een ​​mechanisme te vinden waarmee in een klein, snel en goedkoop apparaat tussen toestanden kan worden geschakeld.


Ben Shalom benadrukte dat deze revolutionaire dunne structuur herinneringen mogelijk maakt op basis van het kwantumvermogen van elektronen om snel en efficiënt door barrières te springen - waardoor de snelheid, dichtheid en energieverbruik van elektronische apparaten aanzienlijk wordt verbeterd.


"Het concept van glijden tussen de lagen als een originele en efficiënte manier om geavanceerde elektronische apparaten te besturen is veelbelovend, en we hebben het Slide-Tronics genoemd", voegde hij eraan toe.


Maayan Wizner Stern, een promovendus die het onderzoek leidde, sprak de hoop uit dat deze doorbraak bestaande elektronische apparaten zal verbeteren en andere originele manieren mogelijk zal maken om informatie in toekomstige apparaten te controleren.


"Naast computerapparatuur verwachten we dat deze technologie zal bijdragen aan detectoren, energieopslag en -conversie, interactie met licht, enz.", zei ze.


"Onze uitdaging, zoals wij die zien, is om meer kristallen te ontdekken met nieuwe en glibberige vrijheidsgraden."
110 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws