top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wetgeving goedgekeurd die verbiedt dat legkippen in kooi-achtige kippenhokken leven


Screenshot YouTube


Met eenparigheid van stemmen heeft het Comité voor Onderwijs, Cultuur en Sport van de Israëlische regering nieuwe wetgeving goedgekeurd die zal voorkomen dat legkippen in kooi-achtige kippenhokken leven.


De wetgeving wordt over een aantal jaren definitief van kracht, waardoor eierboeren hun faciliteiten kunnen voorbereiden en upgraden.


Volgens het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling bestaat ongeveer 93 procent van de Israëlische leghokken uit verschillende soorten kooien.


Totdat de wetgeving van kracht wordt, is er een minimum leefruimte voor legkippen in bestaande hokken.


Bovendien wordt onder de nieuwe regelgeving het onder dwang uithongeren van legkippen gedurende 10 dagen, met als doel een extra legcyclus voor hen te creëren, officieel verboden.


Eveneens wordt het knippen van de snavels van legkippen nadat ze uit de broederij zijn gehaald, verboden.


De nieuwe wet zal werknemers in de kippenindustrie verplichten om medische behandeling of euthanasie te zoeken om het lijden van een zieke kip of een kip die gewond is geraakt, op een humane wijze te beëindigen, meldt ISRAEL21C.


De wetgeving schrijft ook voor dat een dierenarts of een pluimveehouderijgids moet worden geraadpleegd als zich een buitengewone gebeurtenis voordoet, zoals een plotselinge stijging van de sterfte in een hok of een plotselinge daling van het leggen van eieren.


De regelgeving stelt ook geavanceerde normen voor de levensomstandigheden van legkippen die de productveiligheid voor consumenten zullen waarborgen en het welzijn van kippen aanzienlijk zullen verbeteren.


De wet roept onder meer op tot nieuwe en verbeterde infrastructuur en uitrusting voor hokken, waaronder betere ventilatie, verlichting en airconditioning.
27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page