top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'White Night'-campagne van Tel Aviv Global & Tourism viert de 20e verjaardagDe "Witte Nacht"-campagne van Tel Aviv Global & Tourism markeert de 20e verjaardag van Tel Aviv die door UNESCO werd uitgeroepen tot "Witte Stad".


De "Witte Nacht" wordt beschouwd als een van de grootste culturele evenementen van de stad. Het feest duurt de hele nacht en biedt optredens, muziekshows van zonsondergang tot zonsopgang, de hele nacht toegang tot musea, yoga bij zonsopgang en nog veel meer.


De 'White Night'-campagne, geproduceerd door Tel Aviv Global & Tourism, werd op 17 juni gelanceerd via digitale platforms en is geïnspireerd op de populaire sociale mediatrend om de kenmerkende filmische stijl van Wes Anderson na te bootsen. Anderson, bekend om zijn unieke excentriciteit, visuele finesse en verhalende stijl, dient als een creatieve invloed voor de campagne om kunstliefhebbers en cultuurkenners naar de stad en het festival "White Night" te trekken.De promotievideo toont de hoofdrolspeler van de campagne die door de iconische "Witte Stad" van Tel Aviv navigeert, versierd met verbluffende Bauhaus-architectuur. De video toont ook Anderson-achtige elementen, zoals nauwgezette symmetrie, nauwkeurige camerabewegingen en kenmerkende kleurenpaletten die doen denken aan zijn films.


De traditie van de 'Witte Nacht'-viering ontstond in juli 2003 toen UNESCO Tel Aviv erkende als de 'Witte Stad', een stedelijke schat die historische betekenis combineert met architecturale uniciteit, waardoor het de status van Werelderfgoed kreeg. Het stadscentrum van Tel Aviv herbergt 's werelds grootste verzameling Bauhaus-gebouwen, waarmee de aparte positie op het gebied van moderne architectuur wordt verstevigd. Dit erfgoedonderscheid was verweven met de reputatie van Tel Aviv als de "Non-stop stad", gecombineerd om aanleiding te geven tot de nachtelijke viering die bekend is geworden als "Witte Nacht".


Dit jaar vindt "Witte Nacht" plaats op 29 juni, omdat Tel Aviv trots 20 jaar na ontvangst van de UNESCO-aanduiding herdenkt. Verken de campagne

44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page