top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wie heeft er een deur nodig, als er een raam is? De training van de elite soldaten in Eilat


Foto IDF-woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse IDF-website en is geschreven door Aya Chaimovich


Tijdens een speciale trainingssessie namen Eilat-soldaten de controle over een bus over, braken in bij civiele faciliteiten en redden gevangenen in 5 verschillende centra in de stad, met een duidelijk doel voor ogen: het huis beschermen. Dit is de trainingssessie, van een van de speciale, geheime elite eenheden in Israël.

Vrijdag avond. Honderden gezinnen brengen tijd door in de stad Eilat - en het Shabbat-diner staat op het punt te beginnen. Het eten wordt op tafel geserveerd en iedereen zit al klaar - maar dan infiltreert een terroristische ploeg de hoogbouw in de zuidelijke stad.


Binnen enkele minuten stijgen drones op in de buurt van het gebouw. Ze identificeren en bewaken elke opening in het gebouw. Tegelijkertijd zijn er sluipschutters rondom gepositioneerd, die de wapens met maximale precisie naar binnen richten. Dan springen speciale sabotage teams naar de deuren en beginnen aan het complexe inbraakwerk.


Een deel van de ploeg werd verijdeld door de sluipschutters en saboteurs - en de rest is al omsingeld. Vanaf elk balkon en raam springen "apen" - abseil experts die helemaal vanaf het dak van het hoge gebouw bungelden - de kamers van het gebouw binnen, volledig zwevend tussen hemel en aarde.


Binnen enkele seconden na dat moment is de hele terroristische ploeg geneutraliseerd.


Foto IDF-woordvoerder


Klinkt als een scène uit een actiethriller? Het leven van de Eilat Lotr-jagers is precies zo: als "Superman" laten ze binnen enkele seconden alles achter en staan ​​​​binnen een paar minuten op in de operationele situatie in uniform en met een kogel klaar in de loop.


"Ik kan in een spijkerbroek zitten, op vrijdag, als het restaurant druk en rumoerig is, en plotseling - spring. Binnen twintig minuten ben ik al in uniform, met mijn uitrusting aan, bij de plaats van het incident", legt sergeant R., plaatsvervangend eenheidscommandant Lotr Eilat, uit.


Foto IDF-woordvoerder


Het verhaal van Loter Eilat begint in 1974. Toen, na lessen te hebben getrokken uit eerdere terroristische incidenten, werd de eenheid op een ongebruikelijke manier opgericht - door zijn strijders - inwoners van Eilat, die voor hun ogen één belangrijke en duidelijke waarde zagen: het beschermen van het huis .


Door de jaren heen, na deelname aan grote veiligheidsevenementen, waarvan we sommige niet eens kunnen vertellen, werd het officieel "gerekruteerd" voor de IDF - en werd het een echte militaire eenheid.


Lotr Eilat is een speciale overname-eenheid voor terrorismebestrijding, die als onderdeel van haar activiteiten is gespecialiseerd in het reageren op extreme situaties zoals onderhandelingsaanvallen en gijzeling. De mensen staan ​​24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar paraat "Het maakt niet uit de tijd, de dag of zelfs de feestdag - we There", benadrukt RSV R., "dit is een enorm engagement voor de functie."


Foto IDF-woordvoerder


Ze zijn verspreid over de hele Arava en in het bijzonder in de stad Eilat, en zijn bedreven in het inbreken in burgercompounds en het neutraliseren van terroristen. Dankzij hun verschillende teams - van het "apen" -team dat gespecialiseerd is in touwen, klimmen en abseilen, via de precieze sluipschutters, tot de saboteurs die zich bezighouden met hacken, offensieve sabotage en het opruimen van bommen.


De eenheid bestaat alleen uit reservisten, veteranen van elite-eenheden en patrouilles in de IDF - en daar zijn twee belangrijke redenen voor.


De eerste en belangrijkste is dat de jagers in de eenheid in Eilat en de nabijgelegen nederzettingen wonen. "We kunnen niet alleen binnen enkele seconden overal vandaan worden gesprongen en omgaan met de verandering van nul naar honderd die de eenheid vereist, we beschermen ook ons ​​huis", zegt sergeant-majoor B. "Dit is wat ons motiveert om de beste te zijn die we kunnen kan zijn, en het is een voorrecht voor ons."


Foto IDF-woordvoerder


En meer dan dat - deze mensen zijn degenen die Eilat het beste kennen. Elke civiele faciliteit, hotel, weg of kortere weg is bij hen bekend, en deze diepe vertrouwdheid met het terrein is de sleutel tot succes bij het uitvoeren van de missie.


De tweede is het behoud van vaardigheden. "We zijn volwassen mensen en we hebben al het een en ander meegemaakt", verklaart R.R., "de tijd dat we in de eenheid zitten en de ervaring die we daarbij opdoen, zorgt ervoor dat de professionele teams in de loop van de tijd steeds beter worden en de vaardigheden die we in de loop der jaren verwerven."


Vorige week heeft de Eilat Lotr-eenheid een speciale training gegeven, als onderdeel van een reeks trainingen die de reservisten van de eenheid elke maand volgen. Maar deze training was ongewoon qua omvang en de intensiteit van de scenario's erin. elk bezig met hun burgerleven, werden zonder voorafgaande kennisgeving in de oefening gesprongen.

Foto IDF-woordvoerder


Tussen een redding van een middelbare school in Yotvata, een explosieve gebeurtenis door een terrorist in de stad Eilot en de verschansing van terroristen op een militaire basis - de reservisten van de Lotr hebben geen moment gerust. kwam "gevangenen" te hulp in civiele voorzieningen, nam een ​​bus over en reageerde op incidenten in vijf verschillende centra.


Foto IDF-woordvoerder


"We trainen in civiele gebieden en faciliteiten, omdat dit precies de plekken zijn waar we in realtime gaan opereren", benadrukt sergeant-majoor R., "De inwoners van de stad zijn al gewend om ons rond te zien lopen en te trainen."


Een hoogtepunt in de laatste oefening was de 'apentraining'. "Ze springen van daken, gaan kamers op hogere verdiepingen binnen via ramen en balkons en vechten", legt R.R. uit, "Ze zijn een van de meest professionele teams in het leger, en je kunt je alleen maar voorstellen hoeveel vaardigheden er nodig zijn om aan de daken van gebouwen in noodgevallen."


Foto IDF-woordvoerder


Eilat ligt in de driehoek van grenzen, en wanneer de massa's toeristen tijdens de komende Pesach-vakantie aan de oevers van de zuidelijke stad arriveren, zullen ze ook Jordanië en Egypte kunnen zien. "Dit is een kritieke massa van ongeveer een half miljoen mensen die tijdens de feestdag door de stad zullen trekken. Er zijn op elk moment veel bedreigingen en ze vertrouwen ons", verklaart sergeant R. "De commandant van Divisie 80 weet dat hij op elk moment een ijzeren vuist heeft, en op elk gebied als dat nodig zal zijn".
85 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page