top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wie troost de 3-jarige Abigail die door Hamas is ontvoerd, wanneer ze huilt


Abigail. Foto N12News


Abigail, een driejarige peuter wiens ouders zijn vermoord, werd alleen naar Gaza ontvoerd. Haar twee broers, de 9-jarige Michael en de 6-jarige Amelia, verstopten zich 14 uur lang in een kast en zagen alle verschrikkingen begaan door Hamas-terroristen op 7 oktober.


Oom Amit vertelde News 12 over de moeilijke dagen die de familieleden doormaken en die voortdurend hopen op de terugkeer van Abigail. “Ze is een gevangene zonder voorwaarden, een driejarige peuter. Wat eet ze? Wie streelt haar hoofd als ze huilt? Er zijn vreselijke gedachten die ik niemand toewens”, zei hij.


Abigail. Foto N12News


Amit beschreef de gespannen uren waarin hij de familieleden probeerde te bereiken, totdat hij zich realiseerde dat het ergste van allemaal was gebeurd: de ouders leefden niet meer en de kleine Abigail werd vermist. "De eerste dag verliep helemaal in de mist, maar de waarheid is dat ik vrij snel een van de kinderen aan de telefoon kon krijgen", zei hij. In hetzelfde gesprek vertelden ze hem over de gruwel die zich voor hun ogen afspeelde: "In de eenvoudigste woorden vertelden ze me wat ze zagen: 'Ze schoten papa neer, schoten mama neer en namen Abigail mee naar Gaza.


De volgende dag kreeg Amit een telefoontje van de buurman Avichai die hem op de hoogte bracht met nieuwe details: "Roi's buurman, Avichai Brodach, belde en vertelde me wat hij wist - Abigail slaagde erin zichzelf uit Roi's handen te bevrijden en rende naar hun appartement." Avichai, de buurman, opende de deur voor haar en liet haar snel binnen. Hij rende naar de wapenkamer om een ​​wapen te halen, maar toen hij terugkwam was er niemand thuis - zijn vrouw, drie kinderen en Abigail waren naar Gaza ontvoerd.


De 9-jarige Michael en de 6-jarige Amelia overleefden het inferno dankzij onvoorstelbare vindingrijkheid. De twee kleine kinderen gingen de kast binnen en bleven daar veertien uur. "Ze hebben al deze verschrikkingen gezien", zei Amit. "Het begon echt zoals we al zeiden, rond half zeven in de ochtend en de eerste slachtoffers waren de ouders Roy en Smeder. Michael slaagt er met enige vindingrijkheid in om 100 te bellen, natuurlijk is de hotline op dit punt al ingestort, en de oproep werd doorverbonden naar de MDA. De MDA-operator zei dat hij de kast in moest gaan."


Amit slaagde erin contact op te nemen met zijn neven, en zij brachten hem ongeveer elk anderhalf uur op de hoogte van hun situatie: "Als het mij lukt om met hen te communiceren, zeggen ze tegen mij: 'Amit, ze zullen ons binnenkort komen redden, ze zullen ons redden.' kom ons snel redden – maak je geen zorgen.” De twee kleine kinderen zijn zich uiteraard niet bewust van het drama dat zich buiten afspeelde.


De ouders werden vermoord, Abigail werd ontvoerd naar Gaza. Michael en Amelia overleefden. Foto N12News


"Ze waren bijna de hele tijd erg sterk totdat de verbinding uiteindelijk rond zeven uur 's avonds werd verbroken. Ze waren heel, heel sterk", zei Amit. Michael en Amelia werden uiteindelijk gered door een speciaal team van strijders.397 weergaven1 opmerking

1 Comment


spectuscoaching
Nov 04, 2023

Dank je voor dit verhaal. Ik spreek haar naam uit voor de Heer onze God. Ik wil jullie bemoedigen en goddelijke troost toewensen. Goddelijke troost voor haar en haar familie gekregen dat Gods ogen op haar zijn om krachtig bij te staan. Meer dan een moeder troosten kan… deze woorden dat bid ik over haar uit. Jesaja 66:13


Like
bottom of page