top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wielrenteam Israel Premier Tech opent 'Field of Dreams Bike Centre' in Bugesera, Rwanda


Chris Froome. Foto Noa Arnon / GPO


Donderdag opende het UCI ProTeam Israel – Team Israel Premier Tech, geleid door de in Kenia geboren wielerlegende Chris Froome, een fietscentrum in Bugesera, Rwanda. Het fietscentrum Field of Dreams beschikt over een racebaan van 1,2 km en een pompbaan, ontworpen en gebouwd door het Zwitserse Velosolutions.


Verspreid over 60 hectare land, is dit het eerste fietscentrum in zijn soort ooit in Rwanda, en een van de eerste in zijn soort in heel Afrika.


De ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het UCI World Cycling Center (UCI WCC), IPT-teameigenaren Sylvan Adams en Ron Baron, en de Israëlische ambassadeur in Rwanda Ron Adam. Tijdens de ceremonie stond de Israël - Premier Tech Squad (die in het land was om te racen in de Tour du Rwanda) tegenover het Bugesera Women Cycling Team, dat sinds de lancering van Racing for Change twee jaar lang door het Israëlische team wordt gecoacht en ondersteund.


Na de ceremonie hielden de deelnemers een herdenkingsceremonie in een nabijgelegen kerk waar tijdens de genocide een bloedbad onder Tutsi's plaatsvond. Na afloop prees IPT-eigenaar Sylvan Adams de fans van het team voor hun donaties aan het project, evenals de genereuze donaties van zijn partners Ron Baron, Kevin Ham en vele anderen, waaronder de zakenman Shaul Hatzir. Adams zei ook dat er in de toekomst een academie op de site zal worden gebouwd.


Gebouwd door IPT met de steun van meer dan duizend wielerfans over de hele wereld, zal het centrum duizenden kinderen in staat stellen om op een uniek circuit te fietsen. Dit zal een grote impuls geven aan het Rwandese wielrennen, dat in 2025 de eerste UCI Wereldkampioenschappen wielrennen in Afrika zal organiseren. Het plan is om wekelijkse races op het circuit te introduceren met renners uit heel Rwanda.


Het Bugesera-district herbergt ongeveer 200 scholen en 40.000 jongeren, maar slechts een paar hebben een eigen fiets. De nieuwe faciliteit zal multifunctioneel en veelzijdig zijn: de Rwanda Cycling Federation zal de baan gebruiken voor races, terwijl kinderen uit de omgeving worden gecoacht door ervaren lokale mensen.


Chris Froome. Foto Noa Arnon / GPO


Richard Mutabazi, burgemeester van Bugesera: "Dit droomveld is een levenslang geschenk voor de jeugd van Bugesera en heel Rwanda. Het is geen droom meer, het is realiteit. We zien het als een enorme aanjager en onze missie is om het centrum een ​​integraal onderdeel van het leven van de kinderen te maken. Ze verdienen het."


Wielerlegende en IPT-lid Chris Froome: "Getuige zijn van de blijdschap op de gezichten van de kinderen tijdens het fietsen voelde als een grote overwinning. Het is een baanbrekend project."


UCI WCC-directeur Jacques Landry : "Het fietscentrum Field of Dreams sluit perfect aan bij de ontwikkelingsactiviteiten van het UCI World Cycling Center met het oog op de organisatie van de eerste UCI Wereldkampioenschappen wielrennen in 2025 in Rwanda. Dit fantastische initiatief van Israel – Premier Technologie zal jongeren uit Bugesera in staat stellen om op de fiets te stappen en de schoonheid van onze sport te ontdekken. Bovendien zouden de jeugdraces die permanent georganiseerd zullen worden enkele opwindende nieuwe talenten aan het licht kunnen brengen."


Filantroop en eigenaar van de Israel Premier Tech, Sylvan Adams: "Een paar jaar geleden deden we voor het eerst mee aan de Tour du Rwanda en kwamen we deze geweldige dameswielerploeg tegen die hier in Bugesera is gevestigd, dus besloten we om er een paar op te bouwen fietsinfrastructuur. We hebben daarboven deze absoluut fantastische pompbaan gebouwd. Ik ben zo dol op dit speciale project. "
30 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page