israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Winterstorm Elpis brengt zware sneeuwval op de Golan; scholen in het noorden, Jeruzalem sluiten


Sneeuw in kibboets al-Rom in de Golan op 26 januari 2022. Screenshot


De winterstorm Elpis is in Israël gearriveerd. Woensdagochtend begon sneeuw te vallen op de Golanhoogten, tegen de middag wordt verwacht dat de zware sneeuwval hoge toppen in de regio Galilea zou bereiken. Ondertussen wordt ervan uitgegaan dat Jeruzalem vanaf de avonduren maar liefst tot 20 centimeter sneeuw zal zien.


Scholen in Jeruzalem zullen woensdag om 15.00 uur eindigen en de testlocaties voor COVID-19 moeten tot donderdagmiddag gesloten blijven, nu de hoofdstad zich schrap zet voor de storm.


De burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, vroeg de inwoners om niet door de stad te reizen zodat de bulldozers hun werk kunnen doen om de sneeuw te verwijderen.


“De sneeuw zou rond 17.00 uur moeten gaan vallen en de scholen stoppen om 15.00 uur. In die twee uur is het belangrijk dat iedereen thuiskomt en dat er geen auto's rondrijden. 's Middags zullen er 210 bulldozers zijn om de wegen schoon te maken en liggen honderden tonnen zout klaar in magazijnen', vertelde Lion woensdagochtend aan de publieke omroep Kan.


Met uitzondering van de lightrail zal het openbaar vervoer in Jeruzalem vanaf het middaguur geleidelijk aan worden stopgezet, zodat bij de eerste sneeuwval de sneeuwploegen hun werk kunnen doen.


In de Golan zijn de scholen woensdag de hele dag gesloten, en de regio verwacht tot vrijdag dat er zo'n 40 centimeter sneeuw zal vallen.In Galilea, inclusief de stad Safed, zullen de scholen woensdag om 12.00 uur eindigen.


Meteorologen voorspelden dat Jeruzalem tot donderdagochtend zo'n 20 centimeter sneeuw zal krijgen, wat de zwaarste sneeuwval in jaren zou betekenen.


Gebieden op een hoogte van meer dan 700 meter op de Westelijke Jordaanoever en in het noorden van het land zullen naar verwachting nog hogere sneeuwvaltotalen krijgen, zei de IMS.


Ondertussen hebben andere delen van het land in de nacht van dinsdag op woensdag zware regenval gehad.


De Israëlische Meteorologische Dienst (IMS) zei dat de buien en onweersbuien ook donderdag zullen aanhouden. Op sommige plaatsen zal de temperatuur waarschijnlijk dalen tot rond het vriespunt en enkele dagen onder het gemiddelde zullen blijven.


Het sneeuwt in Majdal Shams op de Golan:
153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws