top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wolderaphael 'Tiger' Hagos, 40: Muzikale Eritrese asielzoeker. Vermoord door Hamas-terroristen in Sderot op 7 oktober

Wolderaphael 'Tiger' Hagos Berhe. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel reeks Those We Have Lost


Wolderaphael “Tiger” Hagos Berhe, 40, een Eritrese asielzoeker, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen in Sderot.


Hij was een muzikant die de krar bespeelde, een snaarinstrument dat populair was in Eritrea en Ethiopië, en hij deed ook klusjes in de stad. Hij laat zijn moeder en zijn zoon achter, die in Eritrea wonen.


In video's die op sociale media en YouTube zijn geplaatst, is Tiger te zien terwijl hij de krar speelt en zingt. Op zijn eigen posten droeg hij regelmatig een riemgesp met de vlag van Eritrea, en uitte hij zijn liefde voor zijn vaderland.Volgens het Jerusalem African Community Center ging Tiger, zoals hij door zijn vrienden werd genoemd, met zijn vrienden in de stad rondhangen en is nooit thuisgekomen. Hij werd enkele maanden als vermist beschouwd, totdat in december een lang proces om zijn stoffelijk overschot te identificeren aan de hand van DNA werd afgerond.

Zijn lichaam werd uiteindelijk op 7 januari teruggestuurd naar Eritrea voor begrafenis.


Zijn vriend, Takele, vertelde Haaretz dat “we samen waren tot iets voor half zes in de ochtend. Er was een klein feestje met vrienden thuis”, zei hij. “Toen ik thuiskwam, hoorde ik sirenes en geweerschoten. Ik zag dode mensen uit mijn schuilplaats en hoorde kreten van 'Allahu Akbar.'”


Takele zei dat hij Tiger probeerde op te sporen en dat hem werd verteld dat hij, toen hij hun bijeenkomst had verlaten, op weg was naar het politiebureau, waar een felle strijd plaatsvond tussen Hamas-terroristen en politieagenten uit Sderot.


“Toen ik hem niet telefonisch te pakken kreeg, begreep ik het.”

172 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page