top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ya'alon: overnemen van de rechterlijke macht is een dictatuur, het gebeurde in Duitsland


Moshe Ya'alon. Screenshot YouTube


Voormalig IDF-stafchef en minister van Defensie, Moshe Ya'alon, zei vanmorgen (zondag) in een interview in het programma "This Morning van KAN-radio dat Israël op weg is een dictatuur te worden.


" Als de premier, die vandaag de dag de Knesset controleert, de rechterlijke macht wil overnemen, de enige instantie die onafhankelijk is, door rechters aan te stellen, dan is dit duidelijk een dictatuur. Het gebeurde in Hongarije, in Polen, het gebeurde ook in Duitsland in de jaren dertig. Ik weet dat het gevoelig ligt, maar ik moet het zeggen."


Ya'alon vervolgde: "Hoe zal een rechter oordelen als hij objectief over zijn promotie nadenkt? Dit geldt ook voor procureur-generaals die persoonlijk loyaal zullen zijn. Waar was zoiets? Het is duidelijk dat dit een dictatuur is."


De oud-minister voegde eraan toe dat als er een dictatuur komt, ook de economie zal worden getroffen. Er staat volgens hem al een rem op hightech investeringen. Hij sprak de hoop uit dat de Histadrut zich binnenkort ook bij het protest zou aansluiten: "Ik hoop dat de Histadrut ook zal begrijpen dat als hier een dictatuur komt, zij niet langer relevant zullen zijn."

96 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page