top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Yesh Atid partij van premier Lapid bereidt zich voor op juridisch gevecht met Netanyahu


Foto via GPO


De Yesh Atid-partij van de vertrekkende premier Yair Lapid bereidt zich voor op een gevecht met de veronderstelde nieuwe regering, o.l.v. van Benjamin Netanyahu, over haar plannen om wetgeving aan te nemen die wetgevers in staat zal stellen uitspraken van het Hooggerechtshof, die wetten als ongrondwettelijk vernietigen, terzijde te schuiven.


Yesh Atid leden hadden vanmorgen een ontmoeting met prof. Suzie Navot, expert van het Israel Democracy Institute, en andere figuren uit het maatschappelijk middenveld, meldt The Times of Israel, en kregen te horen dat de override-clausule "ernstige schade berokkent aan Israëlische burgers, in hun dagelijks leven en aan hun basisrechten", aldus een verklaring van Yesh Atid in o.a. The Times of Israel.


"We zijn niet van plan te zwijgen terwijl de aantredende regering het gezagsgetrouwe, belastingbetalende en in het leger dienende publiek met voeten treedt", zegt Lapid volgens de partijverklaring. “Wij zijn niet hun sukkels. We laten ze criminaliteit niet normaliseren.”


162 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page