top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Yosef Gitterz liet zijn ouders een emotionele brief achter mocht hem iets overkomen

Foto IDF woordvoerder


Toen Yosef Gitterz uit Tel Aviv op 8 oktober werd opgeroepen voor de reservisten, liet hij een gecodeerde en emotionele brief achter voor zijn ouders. De emotionele inhoud van de brief kwam aan het licht toen hij maandag sneuvelde in de strijd in de zuidelijke Gazastrook en mocht door N12News bekend worden gemaakt.


"Ik viel eervol voor mijn volk”, schreef Gitterz, “ik heb er geen spijt van.” Gitterz, 25 jaar oud uit Tel Aviv, werkte het afgelopen jaar aan een start-up op het gebied van geneeskunde en informatica. Morgen, woensdag, wordt hij om 11:00 uur begraven op de militaire begraafplaats in Kiryat Shaul, Tel Aviv.


"Lieve moeder en vader, ik hou heel veel van jullie", schreef Gitterz. "Alles is zoals het zou moeten zijn. Ik heb er zelf voor gekozen. Ik heb een goed en interessant leven geleid, maar tegelijkertijd was ik nooit bang voor de dood. Ik kon me hier niet verstoppen. Maar het zou indruisen tegen alles wat ik geloof en waardeer. en wie ik mezelf beschouw.


Daarom had ik geen keus, en ik zou hetzelfde doen als ik opnieuw kon kiezen. Ik heb deze keuze zelf gemaakt en heb deze tot het einde gevolgd. Ik viel eervol voor mijn volk. Ik heb er geen spijt van. Ik hou heel veel van jullie en Ik ben er trots op dat jullie mijn ouders zijn. Jullie hebben mij veel gegeven. Ik heb een heel interessant, rijk, gelukkig, uniek leven gehad. Mijn dood benadrukt dat alleen maar.


"Jullie hebt absoluut veel pijn. Maar jullie zullen het overwinnen. Dat zou ik heel graag willen. Dit is het belangrijkste wat ik wil. Jullie hebben allebei veel goede mensen die jullie zullen steunen. Zoek alsjeblieft iets positiefs in dit alles." Wees bij de kleinkinderen. Help Israël. Met mij gaat het goed."


1.434 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page