top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ze is slechts 22 en al bezig met het transformeren van zakelijk vrijwilligerswerk


May Piamenta, rechts, vrijwilligerswerk in Californië bij non-profitorganisatie Sanzuma. Foto met dank aan Vee


Het was na drieën in de middag en May Piamenta, 22, begon net aan haar lunch. Ze propt zoveel als ze kan in haar dagen en verdeelt ze in segmenten van 15 minuten, dus het was niet ongebruikelijk dat ze aan het multitasken was, een hapje of twee nam tijdens een snel interview op Zoom.


Het beste uit haar minuten halen is een idee dat ze op nog jongere leeftijd ontwikkelde. Het is nog steeds wat haar drijft.


"Mijn beste vriend, Efrat, stierf toen ik op de middelbare school zat", legt Piamenta uit. “Ik realiseerde me ineens hoe beperkt mijn tijd op aarde was. Het is echt belangrijk om onze tijd verstandig te gebruiken om van de wereld een betere plek te maken.”


Het vroegtijdig overlijden van haar vriend was ook een van de redenen dat ze op het idee achter Vee kwam.


Het concept is eenvoudig - en verreikend. Vee is een mobiele app die is ontworpen om bedrijven te helpen werknemers in staat te stellen deel te nemen aan zinvolle vrijwilligersactiviteiten.


"Mensen over de hele wereld raken steeds meer geïnteresseerd in duurzaamheid en goed doen", zegt Piamenta tegen ISRAEL21C.


“Werknemers willen het gevoel hebben dat ze meer doen dan alleen een salaris krijgen, en dat de bedrijven waarvoor ze werken zich inzetten om de wereld te verbeteren. En consumenten willen het gevoel hebben dat de merken die ze gebruiken een positieve impact hebben.”


Sommige bedrijven zijn zelfs begonnen hun werknemers te betalen voor hun vrijwilligerstijd in activiteiten van voedselhulp tot mentoring voor jongeren en milieu-initiatieven.

Mei Piamenta met een deel van het Vee-team. Foto met dank aan Vee


Vee, dat in februari nog geen twee jaar na de lancering 12 miljoen dollar aan startkapitaal ophaalde, werkt momenteel samen met 500 werkgevers in 20 landen, waaronder eBay, Booking.com, Salesforce en Columbia University.


Bijna 1.000 non-profitorganisaties, zoals Heart to Plate, wenden zich tot Vee om hen in contact te brengen met de vrijwilligersteams van het bedrijf.


Piamenta zei: "Ons platform stelt Vee-gebruikers in staat minder tijd te besteden aan coördinatie en meer tijd aan het uitvoeren van hun vrijwilligerswerk."


Kernwaarden


Foto van May Piamenta met dank aan Vee


Piamenta werd onlangs uitgeroepen tot een van Forbes onder 30 in Israël.


Ze groeide op in Dimona, een ontwikkelingsstad in de Negev, gesticht in de jaren vijftig. Het wordt niet beschouwd als een hightech incubator of een startup-hub, en het is niet echt een trekpleister voor toeristen, maar Piamenta had er alleen maar goede dingen over te zeggen.


"Het heeft zeer warme mensen," zei ze. “Het is een hechte, hechte gemeenschap. Echt een goede plek. Nu ik in Tel Aviv woon, zie ik dat het ver weg van alles lijkt, maar ik had nergens anders willen opgroeien.”


In het bijzonder zei ze dat de stad haar kernwaarden gaf. "Het is geen grote stad, maar het is erg verbonden," zei ze. "Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om je gemeenschap en vrijwilligerswerk te ondersteunen", zei ze.


Haar eigen vader doet vrijwilligerswerk als dokter en runt een kinderdagverblijf voor kinderen in nood.


Ze dankt haar moeder voor het onderwijzen van haar de waarde van hard werken.


"Ze werkt van zes uur 's ochtends tot zes uur' s avonds in een hotel en ze heeft een passie voor het helpen van mensen," zei Piamenta.


Maar, voegde ze eraan toe: “Ik heb altijd geweten dat ik niet alleen in een zakelijke omgeving zou willen werken. Ik wilde iets doen om van de wereld een betere plek te maken.”


Al op jonge leeftijd werd Piamenta zich bewust van de dingen die ze kon doen om een ​​verschil te maken. Toen ze haar beste vriendin, Efrat, had verloren door haar kankerbehandelingen, schoor Piamenta uit solidariteit haar hoofd kaal en schonk haar haar vervolgens aan kankerpatiënten.


Tijdens haar middelbareschooltijd leidde ze veel initiatieven, waaronder fondsenwerving voor kinderen met een handicap en het organiseren van vrijwilligersdagen. In het leger diende ze als commandant in een eenheid voor elektronische oorlogsvoering.


Na haar militaire dienst werkte ze in een wereldwijd non profitproject met miljoenen vrijwilligers in 32 landen en realiseerde ze zich dat traditionele managementtools moeilijk te gebruiken waren.


Toen werd het idee voor Vee geplant.


Passie voor sociaal activisme


Toen Piamenta haar bedrijf startte, wendde ze zich tot de broer van haar moeder, Gil-Eyal Amsalem, die toen hoofd onderzoek en ontwikkeling was bij Ness Technologies, om haar te helpen.


"Hij vroeg me: 'Heeft u een Chief Technology Officer?' Toen ik hem zei: 'Nee', zei hij tegen me: 'Ik doe mee.'”

May Piamenta geflankeerd door medeoprichters Gil-Eyal Amsalem, links, en Avi Amor. Foto met dank aan Vee


Het enige probleem met "de CTO van mijn bedrijf, die ook mijn oom is, betekent dat iedereen ervoor zorgt dat we bij vrijdagavonddiners aan weerszijden van de tafel zitten, zodat we niet over werk praten."


Ze pauzeerde. "Maar er is genoeg tijd om voor en na het eten over het werk te praten."


De andere medeoprichter van Vee is Avi Amor, die "zijn ervaring en passie deelt voor sociaal activisme, onderwijs en gemeenschapsprojecten."


Covid bracht zowel uitdagingen als beloningen voor Vee, zei Piamenta. Non-profitorganisaties zaten vast omdat er een plotselinge daling van de donaties was; tegelijkertijd was er een duik in het vrijwilligerswerk vanwege gezondheidsredenen.


Piamenta heeft Vee gratis gemaakt voor non-profitorganisaties.


"Godzijdank zijn de dingen weer normaal of zelfs beter", zei Piamenta.


Er zijn andere bedrijven die strijden om de zakelijke vrijwilligersmarkt, maar Piamenta is onverschrokken. Ze zei: "Ik hou van de uitdaging."


Ze is competitief van aard; op de middelbare school zat ze in een team dat de halve finale bereikte in een internationale robotica-competitie. Ze heeft ook een blauwe band in karate.


Piamenta's Vee heeft momenteel 51 werknemers en is actief in Tel Aviv, maar ze overweegt een verhuizing naar New York.


'Mijn moeder zal me vermoorden als ze dat hoort,' zei Piamenta bedroefd. "Maar het meeste van ons werk is in de Verenigde Staten en Canada en het is moeilijk om off-shore te werken."


Vlak voordat ze onlangs vertrok om het kantoor in New York City te bezoeken, plaatste ze een foto van zichzelf op Ben Gurion Airport en schreef: "Mijn ogen zijn moe, maar mijn hart is vol. Zo opgewonden. Ga Vee.”


Ze wil de dienstverlening van Vee uitbreiden naar gemeenten, scholen en universiteiten. De meeste groei gaat via mond-tot-mondreclame.


"We hebben maar twee verkopers in Europa en elke dag melden zich meer mensen aan", zei ze. Ze gelooft dat het te wijten is aan een 'wereldwijde verschuiving in de richting van goed willen doen'.


Oh, tussen haar doel om de toestand van de wereld te helpen verbeteren, studeerde ze ook vijf jaar acteren. Een van haar dromen is om actrice te worden in Hollywood.


'We zullen zien waar het leven me brengt,' zei ze.


126 weergaven1 opmerking

1 Comment


legowim
Aug 08, 2022

Dit is een geweldig drive Om te slagen Waren maar heel veel mensen met deze motivatie

Like
bottom of page