top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zelfbediening check-inn's in 2023 op Ben Gurion Airport en wordt volledig digitaal


Screenshot YouTube


Om het incheckproces te versnellen gaat de Israel Airport Authority op Ben Gurion Airport nieuwe zelfbedieningsstations installeren en het vliegveld veranderen in een digitaal vliegveld voor een investering van NIS 50 miljoen (€15.200.000), waardoor passagiers het incheckproces zelf kunnen uitvoeren.


De nieuwe en verbeterde zelfbedieningsstations zullen beschikbaar zijn voor passagiers om hun koffers te wegen en de nodige tags af te drukken om ze vervolgens in te checken. De tags worden gescand naast de lopende band, waarop reizigers hun koffers zelfstandig kunnen plaatsen.


Dergelijke kiosken zijn al beschikbaar op veel luchthavens in de Verenigde Staten. Momenteel checkt slechts ongeveer 50% van de Israëlische reizigers online in voordat ze op de luchthaven aankomen, aldus meldt The Jerusalem Post.


De komende dagen breidt de luchthaven ook de check-in screening uit voor reizigers met alleen handbagage. Hierdoor kunnen mensen die met alleen handbagage reizen sneller inchecken en hoeven ze geen uren in de rij te staan.


"Het belangrijkste doel is om de service voor passagiers te verbeteren - op lange en korte termijn", zei IAA-topman Hagi Topolansky.


Sinds het begin van het jaar zijn al ongeveer 10 miljoen passagiers via Ben-Gurion International Airport gereisd en in augustus alleen al zal het aantal naar verwachting in totaal 2,3 miljoen bedragen. Totaal verwacht men 18 miljoen passagiers dit jaar.

78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page