israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zelfrijdende auto's van Mobileye gaan in Parijs rijden


Zelfrijdende auto van Mobileye in Parijs. Foto Mobileye


Mobileye, een Intel-bedrijf, voegt Parijs toe aan zijn snelgroeiende wereldwijde testprogramma voor autonome voertuigen (AV) en kondigt zijn eerste autonome on-demand service aan in de stad Parijs, in samenwerking met RATP Group, 's werelds op twee na grootste exploitant van openbaar vervoer.


Mobileye heeft een AV-testvergunning verkregen om het bedrijf in staat te stellen met zijn autonome robotas door de straten van Parijs te rijden.


Passagiers die deelnemen aan de pilot zullen als een van de eerste consumenten in een Mobileye AV rijden en de eersten zijn die een robot taxi begroeten met behulp van de Moovit-app die centraal zal staan ​​in de MoovitAV-service voor het delen van ritten voor consumenten.


Foto via Mobileye


In samenwerking met RATP organiseerde Mobileye een AV on-demand service waarmee medewerkers van Galeries Lafayette Paris Haussmann vier dagen per week een rit naar het werk kunnen aanvragen of plannen via de Moovit-app. Elk Mobileye AV-testvoertuig kan twee passagiers tegelijk vervoeren, plus een Mobileye veiligheidsbestuurder en een RATP-copiloot."Stedelijke mobiliteit is onlosmakelijk verbonden met de problemen van onze tijd en moet ons in staat stellen om de uitdagingen van de duurzame stad aan te gaan", zegt Alexandre Liot, algemeen directeur van Galeries Lafayette Haussmann. "Vandaag de dag is het essentieel om na te denken over het verbeteren en transformeren van mobiliteit, om Bereid de toekomst van stadscentra voor en laat Parijs zijn aantrekkelijkheid behouden. Daarom zijn we als Franse leider van warenhuizen trots om onze krachten te bundelen met Mobileye en de RATP Group om deel te nemen aan dit innovatieve project dat reflecteert op het transport van morgen. "


Met complexe wegsystemen en grote hoeveelheden voetgangers en verkeer, vormen steden als Parijs een grote uitdaging voor zowel menselijke bestuurders als AV's. Ze vertegenwoordigen essentiële testvelden om veilige en comfortabele chauffeur loze diensten op wereldwijde schaal te ontwikkelen. Het toevoegen van de Franse hoofdstad aan Mobileye's snelgroeiende portfolio van ontmoedigende AV-testomgevingen markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van commerciële gereedheid van de industrie. Door klanten in staat te stellen hun AV-rit on-demand te bestellen via de Moovit app, wordt een belangrijke basis gelegd voor de geplande MoovitAV robottaxiservice van Mobileye door het bewustzijn en het vertrouwen van de consument te winnen en waardevolle inzichten en feedback van rijders te verzamelen.


Foto via Mobileye


“Autonoom rijden op de wegen van Parijs is weer een nieuwe mijlpaal op weg naar het realiseren van onze visie van zelfrijdende inclusieve mobiliteit. We zijn blij dat we niet alleen de testvergunning hebben gekregen, maar ook sterke partners in Parijs”, zegt Johann Jungwirth, vice-president van mobility-as-a-service bij Mobileye.


Naast het testen van in New York City dit jaar, is Mobileye ook werkt autonoom voertuig testen vloten in München, Detroit, Tokio, Jeruzalem, Tel Aviv en China. Het bedrijf zal naar verwachting in 2022 commerciële robottaxi-diensten lanceren onder het merk MoovitAV in München en Tel Aviv, na goedkeuring van de regelgevende instanties.
49 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws