top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zelfrijdende bezorgrobots van Yango verwijderd van trottoirs in Tel Aviv


Screenshot YouTube


De groeiende aanwezigheid van bezorg robots in de straten van Tel Aviv in de afgelopen maanden heeft echter geleid tot klachten over trottoirs die worden geblokkeerd. Een virale post van vorige week beweerde dat de robots trottoirs blokkeerden en voetgangers de straat op dwongen. Kort daarna beval de gemeente Yandex om de pilot stop te zetten.


“De klachten op social media stegen in Tel Aviv. Gal Chen schreef op Twitter "Op de foto word ik deze week voor de derde keer met de kinderwagen op straat gedwongen". Of "heb je deze Yango-robots opgemerkt die het trottoir blokkeren"? Kortom: de stad besloot dat het niet genoeg is dat voetgangers moeten vluchten voor elektrische scooters en fietsen, en keurde een proefprogramma van Yango goed voor een robot bezorgservice.


De gemeente reageerde door te zeggen: “Het in kaart brengen van de straten van de stad als onderdeel van Yango's robotbezorgingspiloot wordt gedaan door het Ministerie van Transport, afhankelijk van de goedkeuring van de gemeente Tel Aviv-Jaffa. Vanaf nu heeft de gemeente deze activiteit stopgezet om de werking en geschiktheid voor de infrastructuur van de stad te onderzoeken,” meldde Haaretz.


Yango zegt: "In samenwerking met de gemeente Tel Aviv, zoals we tot nu toe hebben gewerkt, respecteren we haar verzoek om de activiteit tijdelijk stop te zetten totdat er een nieuwe gezamenlijke discussie kan zijn, op basis van de planning."


Yandex is niet het enige bedrijf dat kleine bezorgrobots exploiteert. Andere bedrijven, waaronder Amazon, zijn ook actief in deze arena. De bedrijven in het veld zeggen dat wanneer ze op grote schaal commercieel worden gebruikt, bezorgrobots het verkeer zullen verminderen door het aantal voertuigen dat momenteel wordt gebruikt voor leveringen te verminderen, dat ze de kosten zullen verlagen, de levertijden zullen verkorten en ook de luchtvervuiling zullen verminderen.


Ervaring in het buitenland leert echter ook dat ze kunnen bijdragen aan overbevolking en verstoringen in het stadslandschap.


148 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page