israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zes landen nemen deel aan door IDF georganiseerde oefening met drones


Een van de Hermes drones tijdens de oefening. Screenshot YouTube


Met in het achterhoofd de ervaringen geleerd in de laatste Gaza oorlog, organiseerde de divisie Remotely Piloted Aircraft (RPA) van de Israëlische luchtmacht op de vliegbasis Palmachim een oefening in het vliegen van 'missies' waaraan zes landen deelnemen.


Foto IDF woordvoerders eenheid


Tientallen 'vliegtuigbemanningen' uit Israël, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië namen aan deze oefening, met de naam Blue Guardian, deel, om te leren van de ervaringen van hun Israëlische collega's.


Op hun verschillende gekleurde vliegpakken zijn gestileerde klittenband-patches met witte pijlen die samenkomen over een donker silhouet van de kustlijn van Israël.Dit is de eerste internationale oefening in zijn soort waarbij leden van verschillende luchtmachten gebruikmaken van systemen van een ander land, die samen in dual-drone-formaties vliegen. De ene wordt bediend door een buitenlands team, de tweede door Israëlische operators, en na elk oefeningsonderdeel zitten de teams samen in gezamenlijke briefings.


Foto IDF woordvoerders eenheid


Hoewel de gebruikte Hermes 450 ("Zik") drones uniek zijn voor de IAF, is het doel van de oefening niet om te leren vliegen - aangezien ze hoe dan ook automatisch worden bestuurd door een klik van een computermuis - maar om te leren "hoe missies te vliegen."


Wat belangrijk is in deze missies is niet hoe de drone over het aangewezen gebied te krijgen, maar hoe de geavanceerde sensoren te gebruiken om doelen en andere bruikbare informatie te lokaliseren en te verwerven.


Bij sommige vluchten coördineren de RPA-teams met bemande straaljagers en gevechtshelikopters, die gesimuleerde aanvallen uitvoeren op basis van de coördinaten die ze tijdens de missie ontvangen. Het buitenlandse personeel werkt volgens een Israëlische doctrine die verschillende drones gebruikt die samenwerken om het gebied te vegen, doelen te identificeren en ervoor te zorgen dat er geen burgers in de aan te vallen zone zijn.


Foto IDF woordvoerders eenheid


"Dit is de eerste keer dat we UAV-operators van over de hele wereld hebben ontmoet en samen complexe taken hebben uitgevoerd", zei de commandant van de Palmachim basis, brigadegeneraal Yoav Amiram. "De trend van de ontwikkeling van de UAV-wereld versnelt enorm, voegde hij eraan toe".


87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws