top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zo braken ze door de nieuwe as aan de Syrische grens


Foto IDF-woordvoerder


Deze as werd niet alleen getraind door technische troepen, het 53rd Battalion of Armor en Netzah Yehuda - ze bereidden het Syrische grensgebied voor op voortdurende activiteit, maar ook voor een dag van bevel. Na de succesvolle operatie gingen we zitten met de krachten voor een gesprek en begrepen precies wat het betekent om door een as te breken - de redenen, de uitdagingen, de praktijk - en hoe een enkele tank een indicatie is van de gereedheid van de as


"Kijk eens waar we zijn", zegt de hoofdcompagnie van het Netzah Yehuda bataljon, kapitein Nachman Dayan, "dit is een stille sector, zelfs heel erg, maar alleen aan de oppervlakte." De vijand aan de Syrische grens is aanwezig en vestigt zich en groeit.


We zien hem niet altijd met onze ogen - daarom is er grote belangstelling om onze soevereiniteit tot op de laatste meter uit te oefenen, in de sector in het algemeen en in de veiligheidsruimte in het bijzonder."


Dit is een cruciale doorbraak, die werd uitgevoerd onder begeleiding van gepantserde troepen van het 53e bataljon en geleid door het ingenieursbureau van de 210e divisie. .


Foto IDF-woordvoerder


De Alpha Line is de soevereine internationale grens tussen Israël en Syrië. Vanwege de topografie van het land en strategische zaken gaat het grenshek niet door alle plaatsen waar de lijn op de geografische kaarten is aangegeven, maar enkele tientallen tot honderden meters ten westen daarvan op het grondgebied van Israël, en het wordt de omheining genoemd. Tussen deze lijn en de alfalijn bevindt zich het beveiligingsgebied. Weliswaar aan de kant van Syrië, maar volledig onder Israëlische soevereiniteit.


Israëlische troepen in routine- en noodwerkzaamheden in de veiligheidsruimte om de Israëlische soevereiniteit op een volledige, duidelijke en duidelijke manier uit te oefenen. Om hen in staat te stellen gemakkelijk en veilig over de lengte van de sector te opereren, worden assen gebroken en wordt een veilige wegroute voorbereid voor de beweging van de troepen.


Foto IDF-woordvoerder


"Het doorbreken van een as begint met een veldverkenning", legt luitenant Ariel Ben Dor, commandant van de 210th Division uit, "We onderzoeken en controleren de route van het terrein, de grondsoort en controleren zelfs of er mijnen in de gebied. Dan beginnen we met het schetsen van de as We staan ​​op het punt door te breken, en analyseren het gebied voor de vijand en de dreigingen in het gebied. Als we bij het gebied aankomen, gaan we meteen aan de slag: 'schoonmaken' van de as, uitlijnen en egaliseren van natuurlijke obstakels."


Elke doorbraak is afhankelijk van de medewerking van infanterie, bepantsering en natuurlijk technische troepen. Tanks worden gebruikt als een indicatie van het succes van de operatie - als ze erin slagen om door de doorbroken as te gaan, is dat een teken dat het klaar is voor Naast de inspectie worden de infanteristen en pantsers gebruikt als dekking en als observatie.


Foto IDF-woordvoerder


"Deze as is een sectie van een grotere as - de meest oostelijke van een groot assenstelsel dat behoort tot hetzelfde technische plan waaraan we werken", vervolgt luitenant Ben Dor, "volgende week breken we door een andere sectie, en we zullen doorgaan zo totdat we de zuidelijke grensdriehoek bereiken. Uiteindelijk is het doel Het is om door alle assen te breken die grenzen aan de Alpha-lijn over 90 km".


Foto IDF-woordvoerder


"De bescherming van de grens en van Israël is effectiever als we de mogelijkheid hebben om gemakkelijker, veiliger en gevoeliger te opereren", concludeert kapitein Dayan, "uiteindelijk begint en eindigt alles met het grondgebied en de aard ervan - dus als het dat doet niet toestaan ​​wat we nodig hebben, we veranderen het volgens de operationele behoeften. Ik geloof dat het alleen maar ten goede zal komen aan iedereen in elke situatie, in de huidige situatie en in een noodsituatie - dit is absoluut nog maar het begin. "
208 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page