top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zo maakt de residentie van president Herzog zich op voor het bezoek van president Biden


Foto woordvoerder van het kabinet van de president


Voorafgaand aan het bezoek van de Amerikaanse president Joseph R. Biden aan de President's Residence in Jeruzalem deze donderdag als onderdeel van zijn staatsbezoek aan Israël, ondergaat de President's Residence een opwindende facelift.


Talloze personeelsleden, waaronder technici, schilders en toneelmeesters, hebben de afgelopen dagen hard gewerkt aan het uiterlijk van de President's Residence, die binnenkort de president van de Verenigde Staten met volle pracht en praal zal ontvangen. De voorbereidingen in de residentie van de president zijn in volle gang, met ijverige voorbereidingen van 's morgens tot' s avonds om ervoor te zorgen dat het bezoek van president Biden een daverend succes wordt.


Amerikaanse en Israëlische vlaggen zijn rondom de residentie gestreken en uitgestald, een lange rode loper is uitgerold langs de route van de president, een grote tent is opgezet voor mediateams in de tuinen, een enorm podium is helemaal opnieuw opgebouwd in de midden op het plein zijn speciale lichtinstallaties geïnstalleerd en zijn ter ere van de gelegenheid bloemendisplays in de kleuren van de Star-Spangled Banner geplaatst.

Foto woordvoerder van het kabinet van de president


Eyal Shviki, directeur-generaal van het kabinet van de president, zei voorafgaand aan de komst van president Biden: "We kijken met spanning uit naar het bezoek van president Biden aan Israël. Het bezoek van de Amerikaanse president aan het Midden-Oosten begint in Israël. Dat is een belangrijk verklaring, waarvan ik zeker weet dat deze tot uiting zal komen in de rest van zijn reis. Er is een enorme hoeveelheid opwinding in de residentie van de president en er zijn veel voorbereidingen aan de gang voorafgaand aan de feestelijke ceremonie op donderdag. Tijdens de ceremonie zal president Herzog de prijs uitreiken President Biden de Presidential Medal of Honor - de hoogste eer die een Israëlische president kan schenken. In het verleden is de medaille uitgereikt aan belangrijke internationale figuren en mensen die een geweldige bijdrage hebben geleverd aan de staat Israël en het Joodse volk. President Biden is een echte vriend van de staat Israël en zijn bijdragen aan de veiligheid van Israël zijn enorm geweest."

43 weergaven0 opmerkingen
bottom of page