top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zo zal die drijvende haven bij Gaza er uit zien

Foto N12News


Pentagon-woordvoerder Patrick Reeder maakte vrijdagavond bekend dat de haven die voor Gaza zal worden aangelegd eigenlijk een speciaal dok is dat op het wateroppervlak drijft, een soort zeedok, dat vlakbij de stranden ligt waar geen haven is die geschikt is voor grote schepen.


Het speciale dok is geschikt voor het lossen van relatief zwaar materieel en vracht. De lading wordt van grote schepen overgebracht naar kleinere schepen die deze veilig naar de wal kunnen vervoeren.


Het drijvende dok zal worden gebouwd door de Amerikaanse marine. Volgens het Pentagon zal de hele operatie een marinedok omvatten dat aansluit op het grote schip, een drijvend dok van ongeveer 550 meter lang dat is verbonden met de kust en verschillende "logistieke" schepen die de uitrusting van het speciale dok zullen overbrengen. naar het dok, aldus N12News.


Dit is hoe het proces zal werken: de goederen zullen van een groot schip naar het speciale dok gaan, logistieke schepen zullen de goederen laden en lossen op schepen die de goederen van het drijvende dok rechtstreeks naar de kust zullen overbrengen.Reeder benadrukte dat er gedurende het hele proces geen Amerikaanse soldaten in de Gazastrip zullen zijn. "We zijn nu bezig met het scannen van de juiste locaties en in sommige gevallen bereiden we troepen voor op de missie", zei Reeder in een verklaring. “Het marinedok behoudt het vermogen om unieke capaciteiten te bieden zonder een Amerikaanse militaire aanwezigheid in Gaza.”

Een marinedok zoals het zal zijn in de strook die door de VS is aangelegd tijdens hun training in het Verre Oosten. Foto via N12News


Hij voegde eraan toe: “We coördineren met andere landen om het drijvende dok te helpen exploiteren en hulp aan Gaza te distribueren. Volgens het plan zal er een Amerikaanse militaire aanwezigheid zijn op militaire schepen voor de kust van Gaza.

Een marinedok zoals het zal zijn in de strook die door de VS is aangelegd tijdens hun training in het Verre Oosten via N12News


We coördineren met partners in de regio hoe we de veiligheid van onze strijdkrachten kunnen handhaven. Wat betreft de distributie van humanitaire hulp zullen we in de toekomst meer details krijgen, maar we coördineren dit met bondgenoten en partnerlanden."

Een marinedok zoals het zal zijn in de strook die door de VS is aangelegd tijdens hun training in het Verre Oosten via N12News


"Tenslotte werken we er qua timing aan om de aanleg zo snel mogelijk te voltooien, maar we verwachten dat het enkele weken tot mogelijk 2 maanden zal duren om de planning en uitvoering te plannen", voegde Reeder eraan toe. “Nadat het zeedok operationeel is, zal de hoeveelheid hulp die daadwerkelijk zal worden verleend afhankelijk zijn van vele variabelen en zal deze waarschijnlijk in de loop van de tijd toenemen. We verwachten echter dat leveringen via het dok de bewoners meer dan twee miljoen maaltijden per dag kunnen opleveren."


347 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page