top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zo ziet "Shield and Arrow" eruit vanuit de ogen van de soldaten in het veld


Foto IDF-woordvoerder


Toen de operatie uitbrak, waren de strijders die een linie aan de grens bezetten al voorbereid op elk scenario: zij die de tanks bemannen, die hun ogen niet van het grenshek afwenden en vlak voor de aanval de pilootplaats innemen, zo zag de operatie eruit - vanuit hun oogpunt.


Achter elke geslaagde aanval en elk moment van stilte aan de grenzen van het land staan ​​soldaten en soldaten van over de hele wereld, elk klaar om hun rol zo goed mogelijk te vervullen, zodat ze samen zullen slagen in hun gemeenschappelijke missie: de burgers van de staat Israël beschermen.


Kapitein Ohev Soysa, de operationeel officier van het Sabar-bataljon van de Givati-brigade, staat dicht bij het hek dat de grens markeert, in Kisifov, kent het decreet uit zijn hoofd maar is geen moment onverschillig: "Na een stevige training, we bereikten de lijn als we in goede vorm zijn, de warming-up begon meteen en we handelen daarnaar".


Foto IDF-woordvoerder


Kapitein Soaysa legt uit dat de envelop in de lijn niet is veranderd, ze werken waakzaam en alert voor elk geval dat zou kunnen doorbreken en voor elke bestelling die zal komen, "het is niet nodig om een ​​nieuwe regeling te maken, want we zijn vertrouwd en weet precies wat te doen - in routine en in noodgevallen."


Sommige van de aanvallen die de afgelopen dagen zijn uitgevoerd, zijn uitgevoerd door een piloot, kapitein S. - en een daarvan was ook zijn eerste aanval. "Het is een gek gevoel van trots", beschrijft hij, "als je in de ether gaat, ben je een beetje bang, je wilt precies zijn in alle details, er is ruimte voor nul fouten."


Foto IDF-woordvoerder


Toen kapitein S. begon te vertellen over de acties van de luchtmacht, begon hij eigenlijk met het werk dat achter de schermen gaande is. manier, "dankzij hen kunnen we onze doelen bereiken en de ons toegewezen missie uitvoeren."


"We zullen doorgaan met aanvallen waar nodig, om de familie en de burgers van de staat Israël te allen tijde te beschermen", pochte kapitein S.


Kapitein Gilad Shaul, een infanterist van het 9e bataljon van de 401e brigade, staat al anderhalve maand aan de grens en toen de operatie begon, waren ze al klaar, "hoewel we de afgelopen week de spanning voelen, maar zoals elke dag zijn we klaar voor elk scenario, we hoefden niet veel te veranderen of dingen speciaal voor te bereiden om uit te voeren omdat we al georganiseerd zijn.


Foto IDF-woordvoerder


"Onze missie is om veiligheid te bieden aan de burgers van het land", verklaart kapitein Shaul, "de tank is voorbereid en klaar in een oogwenk, we staan ​​in direct contact met de infanteriejagers en de inlichtingeneenheden, we werken allemaal samen voor één gemeenschappelijk doel."

186 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page